Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φοιτητής ΑΕΝ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ,
ο αδερφος μου (20ετων) ειναι φοιτητης ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ στη Θεσ/κη και μονιμη κατοικια χαλκιδα,και θα κανει φετος φορολογικη δηλωση καθως το 2011 ηταν 7μηνες σε ταξιδι και πληρωνοταν.
Η ερωτηση ειναι η εξης:θεωρειται προστατευομενο μελος στη μητερα μου, πως θα μπορεσω να το βαλω στην φορολογικη της δηλωση

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 7 § 1 περ. γ' του Κ.Φ.Ε., θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούμενο τα ενήλικα άγαμα τέκνα τα οποία δεν έχουν υπερβεί το εικοστό πέμπτο έτος της ηλικίας τους και σπουδάζουν σε αναγνωρισμένες σχολές ή σχολεία του εσωτερικού ή εξωτερικού, καθώς και εκείνα τα οποία παρακολουθούν δημόσια ή ιδιωτικά ινστιτούτα επαγγελματικής κατάρτισης στο εσωτερικό.
Τα πρόσωπα αυτά θεωρείται ότι βαρύνουν το φορολογούμενο, σύμφωνα με την παρ. 2 του ίδιου άρθρου και νόμου, εφόσον συνοικούν με αυτόν και το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των δύο χιλιάδων εννιακοσίων (2.900,00) Ευρώ ή το ποσό των έξι χιλιάδων  (6.000,00) Ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και πάνω από διανοητική καθυστέρηση ή φυσική αναπηρία ή ψυχική πάθηση.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση