Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Υπολογισμός τεκμηρίου πως δικαιολογείται

Καλησπέρα
Έχω διαβάσει αρκέτα άρθρα σας αλλά ακόμα δέν έχω βρεί κάποια απάντηση στο πρόβλημα μου.
Ήθελα να σας ρωτήσω
Είμαι 22 χρονών. Έχω ετήσιο εισόδημα 9.970 ευρώ, ένα σπίτι στην πλήρη κυριότητα μου 48τ.μ στους Αμπελοκήπους (Αθήνων)  με τιμή ζώνης 1500. Αν δεν έχω κάνει κάποιο λάθος η αντικειμενίκη δαπάνη του σπιτίου είναι 1.920 ευρω περιπου.
Γνωρίζω οτί πρέπει να δικαιολόγησω το 25% του εισοδήματος μου με αποδείξης. Αλλά στο θέμα του σπιτιού εχω μπερδευτεί. Πρέπει να προσθέσω την αντικειμενίκη δαπάνη στο εισόδημα μου και να δικαιολοδησω συνολικά 25%? Δηλαδή 9.970+1.920=11.890 και να δικαιολογήσω αυτο το ποσο?
Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει
Ευχαριστώ πολύ

  • 2 Απαντήσεις

Διαβάστε την εισαγωγή του άρθρου "Η κάλυψη της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος" εδώ για να αντιληφθείτε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα τεκμήρια στη φορολογική νομοθεσία. 
Διαβάστε επίσης εδώ για τα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης για το οικονομικό έτος 2012.

Ευχαριστώ για την άμμεση απάντηση..
Οπότε αν κατάλαβα καλά όπως αναφέρεται στο άρθρο : "Ο φορολογούμενος φορολογείται για το συνολικό τεκμαρτό του εισόδημα μόνο στην περίπτωση όπου το συνολικό τεκμαρτό του εισόδημα είναι μεγαλύτερο από το δηλωθέν του εισόδημα." και αν δεν κάνω λάθος εντάσομαι στην δεύτερη περίπτωση του άρθρου απο την στιγμη που το τεκμήριο δεν υπερβαίνει το δηλωμένο εισοδημά μου?

Προσθέστε τη δική σας απάντηση