Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Σχετικά με αποδείξεις

Καλημέρα σας.
Καθώς δεν μπόρεσα να βρώ κάτι σχετικά με την περιπτωσή μου και επειδή θα ήθελα να είμαι 100% σίγουρος θα ήθελα να ρωτήσω είμαι ιδιοκτήτης μίας κατοικίας 55τ.μ που την νοικίαζω συνολικό ετήσιο εισόδημα 3960€. Αυτό αποτελεί και το μοναδικό μου εισόδημα. Σαν άγαμος  αποσο υπολόγισα με την εφαρμογη σας το τεκμαρτο έρχεται στα 5200€. Οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψω θα είναι 1300€;; Δηλώνω επείσης οτι φιλοξενούμαι απο γονέα. Τέλος θα ήθελα να ξέρω οι αποδείξεις που πρέπει να μαζέψω με κατατάσουν στην κατηγορία αφορολόγητο? και τι ισχυει για το κάτω τον 30 ετων 9.000 αφορολογιτο?

  • 1 Απάντηση

Το ποσό των αποδείξεων δαπανών, που απαιτείται να προσκομισθούν, ορίζεται σε ποσοστό είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του ατομικού εισοδήματος του φορολογουμένου, του δηλούμενου και φορολογούμενου, σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις και για ποσό εισοδήματος μέχρι εξήντα χιλιάδες (60.000) ευρώ.
Επομένως, αν φορολογείστε τελικά για το ποσό των 5.200 € (αν δε μπορείτε να δικαιολογήσετε, δηλαδή, τη διαφορά μεταξύ δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος), θα πρέπει να δηλώσετε και να προσκομίσετε, εφόσον ζητηθεί, αποδείξεις ύψους 1.300 €.
Αν το ποσό των προσκομιζόμενων αποδείξεων δαπανών υπολείπεται του πιο πάνω ποσού, τότε επί της διαφοράς επιβάλλεται φόρος με συντελεστή δέκα τοις εκατό (10%).
Σχετικά με τους νέους κάτω των 30 ετών, δείτε τις διατάξεις του άρθρου 9 όπως ισχύουν εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση