Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Ανάλωση κεφαλαίου , απαλασσόμενα εισοδήματα - Αγροτικές Ενισχύσεις

Θα ηθελα να ρωτησω αν στην αναλωση κεφαλαιου προηγουμενων ετων μπορω να επικαλεστω τα καθαρα κερδη απο εταιρειες κωδικος 431 του ε1 καθως επισης και τις αγροτικες ενισχυσεις κωδικος 477 για χρησεις πριν το 2011. Στο σχετικο προγραμμα της αναλωσης που ανεβασατε στο σαιτ ,στην βοηθεια για τα απαλασσομενα εισοδηματα ειναι σε περιγραμμα μονο οι κωδικοί 659-660 .Ευχαριστώ

  • 2 Απαντήσεις

Μπορείτε να επικαλεστείτε, σύμφωνα με το άρθρο 19 του Κ.Φ.Ε., κάθε πραγματικό εισόδημα το οποίο αποκτήθηκε από το φορολογούμενο, τη σύζυγο του και τα πρόσωπα που τους βαρύνουν και το οποίο απαλλάσσεται από το φόρο ή φορολογείται με ειδικό τρόπο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
Τα εισοδήματα αυτά δηλώνονται στον Πίνακα "Πρόσθετα Πληροφοριακά Στοιχεία" του Ε1 είτε στον κωδ. 659 - 660 είτε σε άλλους κωδικούς (π.χ. επίδομα ανεργίας, καθαρά κέρδη που φορολογήθηκαν με το άρθρο 10 του Κ.Φ.Ε. κ.λπ.). Το περίγραμμα είχε τοποθετηθεί εκ παραδρομής μόνο στους κωδ. 659 - 660 και αφαιρέθηκε από το συγκεκριμένο πίνακα. Ευχαριστούμε για την επισήμανση.

Προσθέτω στα παραπάνω ότι, σύμφωνα με την ΑΥΟ ΠΟΛ. 1079/2011, τα ποσά των αγροτικών ενισχύσεων (επιδοτήσεις, αποζημιώσεις, ενισχύσεις κ.λπ.), από 1-1-2011, είτε συνδέονται με την παραγωγή είτε όχι, έχουν ληφθεί υπόψη κατά τον προσδιορισμό των τιμών των γεωργικών προϊόντων με την αντικειμενική μέθοδο και δε λαμβάνονται υπόψη κατά τον υπολογισμό των τεκμηρίων.
Ωστόσο, για τις χρήσεις πριν το 2011, οι αγροτικές ενισχύσεις τύγχαναν διαφορετικής αντιμετώπισης ανάλογα με το αν συνδέονταν ή όχι με την παραγωγή. Σχετικό είναι το έγγραφο 1086295/Δ12/30-6-2010 του Υπουργείου Οικονομικών όπου αναφέρεται ότι οι αγροτικές ενισχύσεις που συνδέονταν με την παραγωγή λαμβάνονταν υπόψη για την κάλυψη της διαφοράς δηλωθέντος και τεκμαρτού εισοδήματος, σε αντίθεση με τις αγροτικές ενισχύσεις που δε συνδέονταν με την παραγωγή οι οποίες δεν μπορούσαν να καλύψουν τεκμήρια.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση