Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Προστατευόμενο μέλος

Καλησπέρα σας,
Ο γυιός μου είναι φοιτητής, έχει γεννηθεί το 1987 και είναι κάτοχος ενός ΙΧ από το 2009, χωρίς κανένα άλλο περιουσιακό στοιχείο και συγκατοικεί μαζί μας.
Το 2012 υπέβαλλε δήλωση Ε1 αναγκαστικά για την συντήρηση του αυτοκινήτου
Στην δική μου φορολογική δήλωση που θα υποβάλλω θα τον γράψω σαν
προστατευόμενο μέλος ?
Ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

Ο γιος σας είναι δυνατό να υποβάλλει ξεχωριστή φορολογική δήλωση και ταυτόχρονα να δηλώνεται ως προστατευόμενο μέλος στη δική σας δήλωση, εφόσον το ετήσιο φορολογούμενο και απαλλασσόμενο εισόδημα του δεν υπερβαίνει το ποσό των δύο χιλιάδων εννιακοσίων (2.900,00) Ευρώ.
Δεδομένου ότι περιλαμβάνει το Ι.Χ. αυτοκίνητο του στη δήλωση, το τεκμαρτό του εισόδημα υπερβαίνει το ποσό αυτό (3.000 η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη + το τεκμήριο χρήσης του αυτοκινήτου). Τα τεκμήρια, ωστόσο, είναι μαχητά για τα πρόσωπα που συνοικούν με τους γονείς τους, σύμφωνα με το άρθρο 16 § 2 του Κ.Φ.Ε. και ως εκ τούτου, σε συνδυασμό των παραπάνω, μπορεί να δηλωθεί ως προστατευόμενο μέλος, εφόσον γίνει αποδεκτή από τη Δ.Ο.Υ. η αμφισβήτηση των τεκμηρίων.
Σχετικό είναι και το θέμα 2 του άρθρου 7 του βιβλίου "Φορολογία Εισοδήματος Φυσικών και Νομικών Προσώπων - Ανάλυση - Ερμηνεία" των Δημ. Σταματόπουλου - Αντ. Καραβοκύρη.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση