Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αγορά αυτοκινήτου

Φέτος θα κάνω πρώτη φορά δήλωση για το ετος 2011 όπου είχα εισόδημα περίπου 5000-6000 ευρώ. φέτος αγόρασα αυτοκίνητο 4000 ευρώ από αυτά τα χρήματα. εάν φέτοσ είμαι άνεργη  κ δεν έχω εισοδημα καθόλου του χρόνου τι γίνεται με την δήλωση που θα κάνω;πως θα δηλώσω την αγορα αυτοκινήτου;θα φορολογηθώ εάν δεν έχω εισόδημα;Δεν πρέπει να έχω τουλάχιστον 3000 ευρώ για το  ετήσιο τεκμαρτό κόστος συντήρησης;να σημειώσω ότι είμαι άγγαμη κ μένω σε συγγένεις.

  • 1 Απάντηση

Η ερώτηση σας αφορά τη δήλωση οικονομικού έτους 2013 που θα υποβληθεί του χρόνου για τα εισοδήματα (πραγματικά ή τεκμαρτά) που αποκτήσατε κατά το 2012.
Θα πρέπει, σύμφωνα με όσα θα ισχύουν τότε, να υπολογίσετε τα τεκμήρια δαπανών διαβίωσης (χρήση αυτοκινήτου, ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη, όχι κύρια κατοικία - εφόσον φιλοξενείστε) και τα τεκμήρια απόκτησης περιουσιακών στοιχείων (αγορά αυτοκινήτου). Εφόσον έχετε μηδενικά εισοδήματα, φορολογητέο εισόδημα για εσάς θα αποτελέσει το σύνολο του τεκμαρτού σας εισοδήματος.
Σημειώνεται ότι υπάρχει δυνατότητα ανάλωσης κεφαλαίου προηγουμένων ετών για τη δικαιολόγηση της διαφοράς μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος και συνολικής ετήσιας δαπάνης καθώς και δυνατότητα αμφισβήτησης τεκμηρίων, εφόσον είστε άνεργη. Δείτε σχετικά προηγούμενες ερωτήσεις εδώ και εδώ.
Μπορείτε να υπολογίσετε, βάσει όσων ισχύουν σήμερα, το συνολικό τεκμαρτό σας εισόδημα με την εφαρμογή υπολογισμού των τεκμηρίων εδώ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση