Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φορολογικη δηλωση και μακροχρονια ανεργος

θα ηθελα να ρωτησω τι γινεται στην περιπτωση μου που ειμαι πανω απο ενα χρονο ανεργη, αρα μηδεν εισοδημα, εχω ομως ενα σπιτι που κατοικω στο ονομα μου απο κληρονομια ( 80 τμ, 100% κυριοτητα, τιμη ζωνης 1500) και ενα αυτοκινητο (1200 κυβικα του 2001). μπορω να βαλω αποδειξεις και πιο ειναι το ποσο των αποδειξεων στο 049 που μπορω να βαλω; αναρωτιεμαι γιατι πως θα βαλω αποδειξεις απο αγαθα αφου δεν ειχα καθολου εισοδημα; μηπως ειναι συγκεκριμενα αγαθα απο δεη οτε και αλλα τετοιου ειδους;
ευχαριστω

  • 1 Απάντηση

Μπορείτε να υπολογίσετε το σύνολο των τεκμηρίων διαβίωσης που σας αναλογούν για την κύρια κατοικία και το αυτοκίνητο σας στην ειδική εφαρμογή του Forin.gr εδώ. Το ποσό που προκύπτει (συνυπολογίζεται και η ελάχιστη αντικειμενική δαπάνη 3.000 € εφόσον είστε άγαμη) αποτελεί το φορολογητέο σας εισόδημα (εφόσον δηλώνετε μηδέν εισόδημα). Για το εισόδημα αυτό θα φορολογηθείτε, εφόσον δεν είστε σε θέση είτε να καλύψετε τη διαφορά δηλωθέντος εισοδήματος - συνόλου τεκμηρίων με ανάλωση κεφαλαίου είτε να αμφισβητήσετε τα τεκμήρια λόγω του ότι είστε άνεργη (δείτε π.χ. προηγούμενη ερώτηση εδώ).
Αποδείξεις οφείλετε να προσκομίσετε βάσει του ποσού του συνολικού σας εισοδήματος (πραγματικού ή τεκμαρτού). Δείτε προηγούμενη απάντηση μου εδώ.
Σημειώνεται ότι οι αποδείξεις περιλαμβάνονται όλες εκτός από αυτές που αυτές που μειώνουν το φόρο (Άρθρο 9 Κ.Φ.Ε.), τις δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων (άρθρο 17 Κ.Φ.Ε.), τις δαπάνες που προβλέπονται στο άρθρο 23 του Κ.Φ.Ε. (εκπτώσεις από το ακαθάριστο εισόδημα από ακίνητα), τις δαπάνες ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτρισμού και τηλεπικοινωνιών γενικά, καθώς και τις δαπάνες εισιτηρίων κάθε είδους μεταφορικών μέσων.
Χρήσιμος βοηθός για τη συμπλήρωση της φορολογικής σας δήλωσης είναι και η ειδική εφαρμογή του Forin.gr εδώ, όπου παρέχονται αναλυτικά ανά κωδικό οι οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση