Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Φόρος από τεκμήρια?

Χαιρετε και από μένα. Υπολόγισα το τεκμήριο μου γυρω στις 31.500 ευρώ, και αυτό είναι τόσο υψηλό λόγω αγοράς αυτοκινήτου αξίας 24.000 (μετρητοίς από οικονομίες). Η δήλωση μου θα είναι περίπου στις 20.000 φέτος. Τι απόδείξεις θα πρεπει να προσκομίσω (αν πρέπει φυσικα) και τι φόρο να περιμένω περίπου? Σημειωτέον ότι από αρχές Μαρτίου 2012 είμαι άνεργος κ ενταγμένος στο ταμείο ανεργίας αν αυτό έχει κάποια σημασία.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας

  • 8 Απαντήσεις

ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΑΛΩΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΑΠΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ
ΕΑΝ ΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΣ 25% ΑΠΟΔΕΙΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΛΩΘΕΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ
Ο ΦΟΡΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΖΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΔΑΠΑΝΕΣ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΝΟΙΚΙΑ Κ.Λ.ΛΠ.
 

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Λόγω του ότι δεν είμαι και ο ειδικός, και ομολογώντας ότι δεν ήξερα τον όρο "ανάλωση κεφαλαίου" αυτό να υποθέσω γίνεται αφού έχω καταθέσει τη δήλωσή μου κανονικά και αφού μου έρθει και το εκκαθαριστικό? Με λίγα λόγια αν κληθώ πχ να πληρώσω φόρο 1000 ευρώ, πάω στην εφορία και τους λεω περι ανάλωσης κεφαλαίου? (αφού φυσικά ήδη εχω ψάξει προηγούμενες δηλώσεις κ εκκαθαριστικα). Και επίσης, μέχρι πόσα χρόνια πριν μπορώ να ανατρέξω?
Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση

πρεπει να αναφερεις το ποσοσ στο κωδικ.787-788 στο Ε1
τα χρονια πρεπει να ειναι συνεχομενα απο οποιες χρονιες θελεις αρκει να υπαρχει περισσευμα και να φτανουν τα χρονια μεχρι την επιμαχη χρονια που θελεις να καλυψεις. 
Το περισσευμα προκυπτει αν αφαιρεσεις δαπανες αγορας περιουσιακων στοιχειων και δαπανες με βαση τα τεκμηρια διαβιωσης
Ειναι απαραιτητο να συμπληρωσεις το σχετικο εντυπο της αναλωσης κεφαλαιου.
 

Ευχαριστώ και πάλι για την άμεση απάντηση. Σε γενικές γραμμές έχω καταλάβει περίπου τι πρέπει να γίνει, αν κ φέτος για πρώτη φορά μάλλον θα πάω σε κάποιον φοροτεχνικό προς αποφυγή λάθους. Πχ, πως ορίζεται το τεκμήριο τις προηγούμενες χρονιές??΄Εγώ για πολλά χρόνια τα μόνα περιουσιακά στοιχεία που είχα ήταν ένα σπίτι (με υψηλή κυριότητα) και ένα αυτοκίνητο του 1995 1100κυβικών το οποίο κ απέσυρα με την αγορά του καινούριου περσυ τον Απρίλιο. Η περσινή μου δήλωση ήταν 18500 ευρώ και είχα προσκομίσει αποδείξεις 6300 ευρώ (στο εκκαθαριστικό είχα κ επιστροφή κάπου 350ευρώ). Μπορείτε παρακαλώ να μου πείτε με έναν πρόχειρο υπολογισμό εάν καλύπτω τη διαφορά με αυτόν το χρόνο και μόνο? Ευχαριστώ και πάλι και συγγνώμη εαν γίνομαι κουραστικός.

Για το σπιτι δεν εχεις τεκμηριο εσυ αλλα αυτος που εχει την επικαρπια εκτος και αν μενεις στο σπιτι εσυ
αλλα και εσυ καπου θα μενεις  οποτε πρεπει να δεις το τεκμηριο του σπιτιου με βαση την τιμη ζωνης στην περιοχη.
Το αυτοκινητο δεν εχει υψηλο τεκμηριο 1500 ηταν για περσι για 15 ετων αμαξια
και εχεις και 3000 τεκμηριο ως αγαμος και 5000 ως εγγαμος
Το καλυπτεις το τεκμηριο αν δεν εχει κανα τρελλο τεκμηριο για το σπιτι αλλιως παρε κατι ψιλα απο προηγουμενα χρονια.

Ευχαριστώ για μία ακόμη φορά! Ναι..εγώ μένω στο σπίτι δυστυχώς ή ευτυχώς.. Το σπίτι είναι 91 τετραγωνικά (με τους βοηθητικούς χώρους) και με τιμή ζώνης 1400 ευρώ. Λογικά ναι, ίσως να μην έχω ιδιαίτερο πρόβλημα φέτος, αλλά του χρόνου αν ισχύουν τα ίδια μάλλον θα χω δεδομένου ότι τα εισοδήματά μου φέτος θα είναι μηδαμινά (λόγω ταμείου ανεργίας). Αν και νομίζω ότι κάπου είδα στο site σας ότι ίσως τους άνεργοπυς να μην τους πιάνει (? δεν είμαι κ σίγουρος)
Επίσης άλλες δύο ερωτήσεις..Μοτοσυκλέτα 600cc που έχω από το 2003 χρειάζεται να τη δηλώνω? (τη δηλώνω από τότε, αλλά δεν ξέρω αν χρειάζεται πλεον). Και επίσης ένα άλλο σημαντικό ερώτημα.. Ο εργοδότης που με απέλυσε, μου χρωστάει εκτός από την αποζημίωση και δεδουλευμένα από το 2011 (δώρο Χριστουγέννων και κάτι ψιλά απο το Δεκέμβριο). Μέχρι τις 15 Ιουνίου που είναι η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων δε νομιζω να με εχει εξοφλήσει. Σε αυτήν την περίπτωση τι γίνεται..? Τι βεβάιωση αποδοχών θα μου δώσει? Θα βάλει μέσα κ τα χρήματα που δεν εχω πάρει????

Την μοτοσυκλετα 2 φορες  την δηλωνουμε κατα την αγορα της και κατα την πωλησης της
Η βεβαιωση περιλαμβανει μονο οτι εχεις πληρωθει ελπιζω να μην εχεις υπογραψει αποδειξεις εσπραξης δωρου μισθου αποζημειωσης που δεν εχεις λαβει

Ευχαριστώ πολύ και πάλι. Όχι..υπογραφές δεν έχουν μπει πουθενά βεβαια, εκτός από εκεί που έπρεπε αναγκαστικά για το ταμείο ανεργίας και αυτές με επιφύλαξη μιας κ θα ακολουθήσει μήνυση. (όχι ότι υπάρχει δικαιοσύνη, αλλά έστω να χω την ελπίδα..)

Προσθέστε τη δική σας απάντηση