Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Επιδοτηση εργοδοτικων εισφορων απο ΟΑΕΔ

παρακαλω θα ηθελα να μαθω εαν το τιμολογιο που θα εκδωσω στον ΟΑΕΔ, λογω επιδοτησης των εργοδοτικων εισφορων που γινεται ουσιαστικα  με χρεωση του αλληλοχρεου λογαριασμου ΙΚΑ-ΟΑΕΔ για το ετος 2011 και θα εκδωθει λογω γραφειοκρατιας το 2012 πρεπει να καταχωρηθει στο βιβλιο εσοδων εξοδων το 2012 και να συμπεριληφθει στις συγκεντρωτικεσ καταστασεις του 2012,(διοτι το τιμολογιο θα κοπει οταν γινει  ο ελεγχος απο την υπηρεσια του οαεδ και εαν υπαρχουν πολλοι ενδιαφερομενοι θα περιμενουμε).
στις απδ του 2011 οι καταβολες  των ασφαλιστικων εισφορων ειναι μειωμενες κατα το ποσο της επιδοτησης που θα μου συμψηφισει ο οαεδ,τι εγγραφες μισθοδοσιας πρεπει να κανω ;
θα ηθελα πολυ να μου απαντησετε διοτι πρεπει να συνταξω εκκαθαριστικη φπα 2011 και εχω μπλεχτει.
ευχαριστω πολυ.

  • 1 Απάντηση

Το τιμολόγιο εκδίδεται από τον επιτηδευματία, σύμφωνα με το άρθρο 12 § 3 του Κ.Β.Σ., όταν εισπράττει επιδοτήσεις, οικονομικές ενισχύσεις και άλλα ανόργανα έσοδα. Για την υποχρέωση έκδοσης τιμολογίου, ως είσπραξη θεωρείται και η πίστωση του λογαριασμού του δικαιούχου, εφόσον αυτός εγγράφως έλαβε γνώση της πίστωσης αυτής. Ως εκ τούτου, το τιμολόγιο αυτό, εφόσον εκδοθεί μέσα στο 2012, θα καταχωρηθεί στις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών του 2012.
Σημειώνεται ότι οι επιχορηγήσεις του Ο.Α.Ε.Δ. που λαμβάνονται από τις επιχειρήσεις αποτελούν αφαιρετικά στοιχεία της δαπάνης για αμοιβές προσωπικού και ως εκ τούτου θα καταχωρηθούν αφαιρετικά στα έξοδα στο βιβλίο εσόδων - εξόδων.
Σχετικό είναι το θ. 46β του άρθρου 4 του βιβλίου "Κώδικας Φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων - Ανάλυση - Ερμηνεία" του Δημ. Σταματόπουλου.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση