Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Τριγωνικη συναλλαγη

εταιρεια πωλησης ανταλλακτικων στελνει με δα ανταλακτικα σε πελατη της Β (επιτηδευματια)και το τιμολογιο της συναλλαγης στον
αποκλειστικο της αντιπρωσωπο στην περιοχη Α.
αυτο γινεται καθολη την διαρκεια του ετους 2011.
στο τελος του χρονου μπορει με ημερομηνια 31/12/2011 να κοψει ο Α στον Β αθεωρητο τιμολογιο για το συνολο
των ανταλλακτικων που διακινηθηκαν?
αποτελει αυτο τριγωνικη συναλλαγη?
 
ευχαριστω

  • 1 Απάντηση

Προφανώς στην περίπτωση στην οποία αναφέρεστε, ο Α δίνει εντολή στην εταιρία πώλησης ανταλλακτικών για την πώληση από αυτήν προς τον Α εμπορευμάτων, τα οποία όμως η εταιρία θα τα παραδόσει κατ' εντολήν του Α στον Β.
   Πρόκειται για τριγωνική διακίνηση για την οποία σας παραπέμπω στο θέμα 45 του άρθρου 11 του βιβλίου του Δημ. Σταματόπουλου " Ανάλυση-ερμηνεία του ΚΒΣ ", για περισσότερες λεπτομέρειες.
   Στην παράγραφο 14 του άρθρου 12 του ΠΔ 186/1992 ορίζεται ότι : ' Το τιμολόγιο εκδίδεται κατά την παράδοση ή την έναρξη της αποστολής των αγαθών στον παραλήπτη, κατά περίπτωση. Κατ' εξαίρεση, όταν για τη διακίνηση έχει εκδοθεί δελτίο αποστολής, το τιμολόγιο εκδίδεται το αργότερο σε ένα (1) μήνα από την παράδοση ή αποστολή των αγαθών στον αγοραστή και πάντως μέσα στην ίδια διαχειριστική περίοδο των συμβαλλομένων ".
   Από τα ανωτέρω προκύπτει ότι δεν παρέχεται η δυνατότητα έκδοσης τιμολογίου την 31/12/2011 για εμπορεύματα που πουλήθηκαν όλο το έτος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση