Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Έξοδα εγγυητικής

καλησπέρα,
τα έξοδα εγγυητικής που μου κράτησε η τράπεζα σε ποιον λογαριασμό του ελληνικού σχεδίου πάνε ? σε 65 η σε 18.11.06 ?????? και πότε πάει σε 65 και πότε σε 18 ?
ευχαριστώ

  • 1 Απάντηση

65.10 Λογαριασμός " Προμήθειες εγγυητικών επιστολών "
   Οι εγγυήσεις που παρέχουν οι τράπεζες με τις εγγυητικές επιστολές μπορούν να καταταγούν στις ακόλουθες κατηγορίες : α) στις αναφερόμενες σε συμμετοχή σε διαγωνισμούς, β) στις αναφερόμενες στην ακριβή τήρηση των όρων συμβάσεων ή την καλή εκτέλεση των έργων που αναλήφθηκαν, γ)στις αναφερόμενες στην πληρωμή χρηματικών οφειλών, που προέρχονται από αγορά " επί πιστώσει "ή από δανεισμό σε χρήμα ή από χορήγηση προκαταβολής, ιδιαίτερα κατά την εκτέλεση μεγάλων τεχνικών έργων, κλπ.
   Η τράπεζα εισπράττει προμήθεια από την έκδοση Ε/Ε, η οποία λογίζεται κατά αδιαίρετα τρίμηνα και προεισπράττεται. Η προμήθεια διαπραγματεύεται ελεύθερα μεταξύ τράπεζας και πελατών της.
   Στον παρόντα λογαριασμό, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να καταχωρούνται οι προμήθειες μόνο των Ε/Ε που αφορούν εξασφάλιση δανείων και γενικά υποχρεώσεων που προέρχονται από χρηματοδοτήσεις της επιχείρησης.
   Οι προμήθειες Ε/Ε άλλων κατηγοριών δεν πρέπει να καταχωρούνταιστον παρόντα λογαριασμό, αλλά σε άλλο , πχ σε υπολογαριασμό του 61.02 " λοιπές προμήθειες τρίτων ".
   Στο λογαριασμό 18.11 " δοσμένες εγγυήσεις - στον οποίο προφανώς αναφέρεστε - καταχωρούνται τα ποσά που καταβάλλονται ως εγγύηση και η επιστροφή τους δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος της επόμενης χρήσης (πχ εγγυήσεις στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, σε εκμισθωτές ακινήτων).

Προσθέστε τη δική σας απάντηση