Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Αλλαγη διευθυνση κατοικιας στην φορολογικη δηλωση

εχω αλλαξη διευθυνση κατοικιας απο αθηνα εχω μετακομιση στην καβαλα.θα κανω την αλλαγη στην φορολογικη μου δηλωση ηλεκτρονικα η θα πρεπει να παω στο τμημα μητρωου στην εφορια να κανω την αλλαγη?ευχαριστω εκ των προτερων!

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 76 § 1 του Κ.Φ.Ε. "Αν ο υπόχρεος σε δήλωση μεταβάλλει την κατοικία ή τη διαμονή του, έχει υποχρέωση να υποβάλλει, μέχρι τη λήξη του οικείου έτους, στον προϊστάμενο της Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας που είναι αρμόδιος πριν από τη μεταβολή, τη δήλωση που προβλέπεται από τις διατάξεις του άρθρου 5 της 1027411/842/ΔΜ/26.2.1998 (ΦΕΚ 193 Β) απόφασης του Υπουργού Οικονομικών, για τον τόπο της νέας κατοικίας ή διαμονής του."
Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στις περσινές οδηγίες (οικ. έτος 2011) υποβολής του Ε1, αναφερόταν σχετικά: "Κατά το χρονικό διάστημα υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος διόρθωση των ατομικών στοιχείων των φορολογουμένων που αφορούν - Δ/νση κατοικίας καθώς και οικογενειακής κατάστασης μπορεί να γίνει επί του εντύπου Ε1 της δήλωσης, χωρίς να έχει προηγηθεί η υποβολή της δήλωσης μεταβολής στο Τμήμα Μητρώου της Δ.Ο.Υ., όπως ορίζουν οι κείμενες διατάξεις της Α.Υ.Ο. 1027411/842/ΔΜ/26-2-98 «Περί ΑΦΜ». Σε κάθε περίπτωση τονίζεται ότι εάν οι παραπάνω μεταβολές έχουν δηλωθεί έγκαιρα στο Τμήμα Μητρώου της αρμόδιας Δ.Ο.Υ., πριν από τη προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που σημειώνονται μαζικές προσελεύσεις πολιτών στις Δ.Ο.Υ. και κατά συνέπεια επιβαρύνσεις των συναλλαγών, αποφεύγετε την ταλαιπωρία"

Προσθέστε τη δική σας απάντηση