Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Κατασταση φορολογικης αναμορφωσης

ΕΠΕ εντος του 2011 ρυθμισε οφειλη ΦΠΑ - ΦΜΥ - φορου εισοδηματος. Στη συνεχεια εχασε τη ρυθμιση και ξαναρυθμισε εντος του 2011 τους ιδιους φορους συν καποιους ακομα απο το 2011 (ΦΜΥ - ΦΠΑ).
Απορια : στην κατασταση των φορων θα θεωρησω οτι ΦΜΥ - ΦΠΑ του 2010 εχουν εξοφληθει και θα παρουσιασω σαν οφειλη την ρυθμιση? Κανω την ερωτηση γιατι η τελευταια ρυθμιση περιεχει μεσα τα παντα απο 2010 και 2011 αλλα δεν μπορω πλεον λογιστικα να παρακολουθησω υπολοιπο απο οφειλες ανα φορο (πχ ΦΠΑ ή ΦΜΥ) αφου η ΔΟΥ τα εχει βεβαιωσει ολα σε ενα κουβα και δε ξερω τι υπολοιπο μενει μετα απο καθε πληρωμη (για τις οφειλες του 2010). Παρακαλω σπαστε το κεφαλι σας αλλα δε νομιζω οτι υπαρχει λυση.

  • 1 Απάντηση

Στην Εγκ. ΠΟΛ. 1235/24-11-2011 (περ. Δ1) "(δ)ιευκρινίζεται ότι οι  φόροι που αφορούν το χρονικό διάστημα 01.01.2010 - 31.12.2010, και έχουν αποδοθεί εκπροθέσμως ή έχουν βεβαιωθεί με οποιονδήποτε τρόπο, έως και την ημερομηνία υποβολής της κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης, περιλαμβάνονται στην κατάσταση αυτή στη στήλη αποδοθέντες ή βεβαιωθέντες φόροι.
Επομένως, όπως προκύπτει από το παραπάνω, αυτό που ενδιαφέρει στη συγκεκριμένη κατάσταση δεν είναι οι ταμειακές οφειλές που είναι βεβαιωμένες στην εφορία, αλλά αυτές που δεν έχουν υποβληθεί δηλώσεις ή δεν έχουν βεβαιωθεί μετά από έλεγχο. Στην περίπτωση σας, εφόσον έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις - βεβαιωθεί οι φόροι, στις δύο πρώτες στήλες [στήλη 1:  προκύπτοντες φόροι, στήλη 2: αποδοθέντες φόροι (δηλωθέντες ή και  βεβαιωθέντες)] θα βάλετε το ποσό που προκύπτει από τις σχετικές δηλώσεις (είτε Φ.Π.Α. είτε Φ.Μ.Υ.) και στην τρίτη στήλη το ποσό μηδέν.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση