Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Έκδοση Α.Π.Υ. - Λογιστικό γραφείο

Το λογιστικο γραφειο εκδιδει Α.Π.Υ. για  τις υπηρεσιες που προσφερει στις εταιρειες Ο.Ε., Ε.Π.Ε., Α.Ε. πελατες του .
Συνηθως στις παραπανω υπηρεσιες περιλαμβανετε και η συνταξη των προσωπικων δηλωσεων των εταιρων των μετοχων κλπ χωρις επι πλεον αμοιβη. Το ερωτημα ειναι εαν πρεπει να εκδιδονται ξεχωριστες α.π.υ για αυτα τα φυσικα προσωπα μελη των εταιρειων. Μπορει να εκδιδεται συγκεντρωτικη α.π.υ (αυτοπαραδοση) για ολες αυτες τις προσωπικες δηλωσεις ???

  • 2 Απαντήσεις

Σχετικά  μπορείτε να δείτε την απάντησή μου στην ερώτηση "απόδειξη αυτοπαράδοσης" εδώ.

Αρχικά σημειώνουμε ότι δε θεωρείται ότι παρέχετε δωρεάν υπηρεσίες προς τα φυσικά πρόσωπα - εταίρους των εν λόγω εταιρειών δεδομένου ότι οι υπηρεσίες σας αυτές (σύνταξη προσωπικών δηλώσεων) συμπεριλαμβάνονται στο υπολογισθέν αντίτιμο που συμφωνήθηκε στα πλαίσια της συμφωνίας σας με τις εταιρείες αυτές.
Άποψη μας είναι ότι τη συνολική αμοιβή που εισπράττετε θα πρέπει να τη διαχωρίζετε σε αμοιβή για τις υπηρεσίες που προσφέρονται προς την εκάστοτε εταιρεία και σε αμοιβή για τις υπηρεσίες προς τα φυσικά πρόσωπα - μέλη των εταιρειών για τη σύνταξη τωνπροσωπικών δηλώσεων των εταίρων. Ως εκ τούτου, συνιστούμε την έκδοση ξεχωριστής Α.Π.Υ. για τα φυσικά πρόσωπα - μέλη των εταιρειών.
Σημειώνεται επίσης ότι δυνατότητα έκδοσης συγκεντρωτικής Α.Π.Υ. δεν υφίσταται.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση