Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Μειωση Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. λογω αναπηριας

Καλησπερα
Δικαιουμαι τη μειωση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. 0.5ευρω η συζηγος μου παιρνει αναπηρηκη συνταξη απο το ικα με ποσοστο αναπηριας 80%

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το άρθρο 53 § 6 του ν. 4021/2011, "
"6. Κατ' εξαίρεση των παραγραφών 2 και 3, το ειδικό τέλος του παρόντος άρθρου ισούται με 0,5 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από την τιμή ζώνης και την παλαιότητα του ακινήτου, για ένα ακίνητο που ιδιοκατοικείται και ανήκει κατά κυριότητα ή επικαρπία σε:
...
β) σε πρόσωπο που είναι το ίδιο ή πρόσωπο που το βαρύνει φορολογικά, σύμφωνα με το άρθρο 7 του ΚΦΕ, ανάπηρο, κατά την έννοια της περίπτωσης θ' της παραγράφου 5 του άρθρου 6 του ΚΦΕ."
Σημειώνεται ότι η περ. θ' της παρ. 5 του άρθρου 6 του Κ.Φ.Ε. αφορά σε πρόσωπα που είναι ολικώς τυφλοί καθώς και σε πρόσωπα που παρουσιάζουν βαριές κινητικές αναπηρίες, που υπερβαίνουν σε ποσοστό το 80%.
Από τα παραπάνω συνάγεται, ότι εφόσον η σύζυγος σας, πρόσωπο που σας βαρύνει φορολογικά, παρουσιάζει βαριά κινητική αναπηρία σε ποσοστό που υπερβαίνει το 80%, τότε δικαιούστε τη μείωση του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. το οποίο πρέπει να υπολογιστεί με συντελεστή 0,5 €/τ.μ.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση