Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΕΛΠ (Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα)

νέα ερώτηση

Υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης και υπηρεσίες στήριξης καλλιτεχνών

Α) Υπηρεσιες πολιτιστικης εκπαιδευσης και υπηρ/σιες στηριξης καλλιτεχνων.  Οι αποδειξεις ( απυ ) ειναι θεωρημενες? Αν οχι με ποια πολ. ?
Β) Μητρωο μαθητων χρησιμοποιουμε?  Ειναι θεωρημενο?
Μήνυμα από το διαχειριστή της ιστοσελίδας: παρακαλώ μη χρησιμοποιείτε κεφαλαία γράμματα.

  • 1 Απάντηση

Αναφορικά με τις υπηρεσίες πολιτιστικής εκπαίδευσης, σημειώνουμε τα ακόλουθα:
Το μητρώο μαθητών τηρείται από τους εκμεταλλευτές κάθε επιχειρησης ή οργανισμού με χαρακτήρα διδακτικό - επομένως και στην περίπτωση σας, εφόσον παρέχονται υπηρεσίες εκπαίδευσης. Δείτε αναλυτικά τις διατάξεις του άρθρου 10 § 5 περ. β' του Κ.Β.Σ και τα σχετικά θέματα των βιβλίων Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων του Δημ. Σταματόπουλου. Σημειώνουμε επίσης ότι το μητρώο μαθητών τηρείται θεωρημένο σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 § 1 περ. Α' υποπερ. ζ' του Κ.Β.Σ.
Αναφορικά με τις ΑΠΥ, σημειώνουμε ότι όλοι όσοι τηρούν πρόσθετα βιβλία της παρ. 5 του άρθρου 10 του Κ.Β.Σ. (επομένως και όσοι τηρούν μητρώο μαθητών) εκδίδουν αθεώρητα στοιχεία αξίας, με την υποχρέωση καταχώρησης στο πρόσθετο βιβλίο εντός της επόμενης από την έκδοση του αθεώρητου στοιχείου αξίας του αριθμού του εκδοθέντος στοιχείου και της αξίας αυτού. Δείτε σχετικά το θέμα 22α του άρθρου 10 του βιβλίου Κώδικας Φορολογικών Βιβλίων και Στοιχείων - Ανάλυση - Ερμηνεία.
Η δεύτερη δραστηριότητα που αναφέρετε ("υπηρεσίες στήριξης καλλιτεχνών") δε σχετίζεται με υπηρεσίες εκπαίδευσης και επομένως οι ΑΠΥ εκδίδονται θεωρημένες βάσει των γενικών διατάξεων του άρθρου 19.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση