Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Τέλη και Ειδικές Φορολογίες

νέα ερώτηση

Επιβολή φόρου επιτηδεύματος

Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας (ΛΟΓΙΣΤΉΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΙΚΟΣ) και τα έτη που μου υπολείπονται για την συνταξιοδότησή μου 65ο έτος είναι 2 .
Σύμφωνα με το άρθρο 31 παρ.3 του Νόμου 3896/2011  δικαιούμαι την απαλλαγή από την καταβολή του φόρου επιτηδεύματος;

  • 1 Απάντηση

Σύμφωνα με το αρθρο 31 § 3 του Ν. 3986/2011 "Εξαιρούνται από τις υποχρεώσεις καταβολής του τέλους, εκτός εάν πρόκειται για τουριστικούς τόπους, οι εμπορικές επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που ασκούν τη δραστηριότητά τους σε χωριά με πληθυσμό έως πεντακόσιους (500) κατοίκους και σε νησιά κάτω από τρεις χιλιάδες εκατό (3.100) κατοίκους. Επίσης εξαιρούνται ατομικές εμπορικές επιχειρήσεις και η ατομική άσκηση ελευθέριου επαγγέλματος, εφόσον δεν έχουν παρέλθει πέντε (5) έτη από την πρώτη έναρξη εργασιών, καθώς και οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία (3) έτη από το έτος της συνταξιοδότησής του. Ως έτος συνταξιοδότησης νοείται το 65ο έτος της ηλικίας."
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις ατομικών επιχειρήσεων, εφόσον για τον επιτηδευματία υπολείπονται τρία έτη από το έτος της συνταξιοδότησης του. Εφόσον είστε ελεύθερος επαγγελματίας δεν δικαιούστε την απαλαγή από την καταβολή του φόρου επιτηδεύματος.

Προσθέστε τη δική σας απάντηση