Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

νέα ερώτηση

Διαγραφή κατάστασης φορολογικής αναμόρφωσης

αν η φορολογικη αναμορφωση εχει σταλει ηλεκτρονικα , εχει οριστικοποιειθει και  εχει παρει αρ.προτωκολου, υπαρχει τροποs να την διαγραψω και να στειλω  νεα διορθωμενη ?
οι εφοριεs παντωs ειναι αναρμοδιεs και δεν δεχονται τροποποιητικεs  οπωs το φπα,vies κλπ

  • 2 Απαντήσεις

Ως γενική παρατήρηση αναφέρουμε ότι μέχρι τη λήξη οποιασδήποτε προθεσμίας μπορεί να υποβληθεί χωρίς πρόστιμο τροποποιητική δήλωση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η προθεσμία, σύμφωνα με την Α.Υ.Ο. ΠΟΛ. 1203/2011, έχει παραταθεί μέχρι 20-12-2011. Το τεχνικό ζήτημα προφανώς θα τακτοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών πριν τη λήξη της προθεσμίας.

Σας ενημερώνω ότι σύμφωνα με τη νεότερη Εγκ. ΠΟΛ. 1235/2011,
"1. Από τη Γ.Γ.Π.Σ. θα αναρτηθεί νεώτερη πιο πλήρης και αναλυτική εφαρμογή για διευκόλυνση όλων των φορολογουμένων
...
3. Εάν όμως υπάρχουν συμπληρωματικά στοιχεία ή διορθώσεις θα υποβληθεί νέα κατάσταση φορολογικής αναμόρφωσης την οποία και θα οριστικοποιούν. Με την υποβολή της νέας κατάστασης η παλαιά υποβληθείσα κατάσταση θα θεωρείται αυτομάτως άκυρη."
Στην ίδια εγκύκλιο επίσης αναφέρεται ότι "... η παραπάνω κατάσταση θα υποβληθεί υποχρεωτικά μέσω διαδικτύου και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής θα ορισθεί με νεώτερη απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, όταν αναρτηθεί η νεώτερη, πιο πλήρης και αναλυτική εφαρμογή από την ΓΓΠΣ, για διευκόλυνση όλων των φορολογουμένων."

Προσθέστε τη δική σας απάντηση