Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

ΚΦΑΣ

Άριθμ. Πρωτ. 1112582/764/0015/7.12.2007 Αναγραφή του επαγγέλματος στα φορολογικά στοιχεία.

1112582/764/0015/7.12.2007

ΘΕΜΑ: Αναγραφή του επαγγέλματος στα φορολογικά στοιχεία.

Απαντώντας στην από 22/11/2007 αίτησή σας, σχετικά με τη δραστηριότητα θεώρησης ξεχωριστών φορολογικών στοιχείων για κάθε δραστηριότητα που ασκείτε, (Σχολή χορού – πώληση ενδυμάτων χορού, ηλεκτρολογικές εργασίες) επειδή θεωρείτε ότι, η κοινή εμφάνιση τους στο ίδιο φορολογικό στοιχείο δημιουργεί προβλήματα στην προβολή της επιχείρησης σας προς τους πελάτες σας, σας γνωρίζουμε τα εξής :

Με την εγκύκλιο 3/1992 (ερμηνεία διατάξεων του π.δ. 186/1992 Κ.Β.Σ.) διευκρινίστηκε ότι, το επάγγελμα προσδιορίζεται κατά τρόπο που να περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες του επιτηδευματία με σύντομη αλλά σαφή διατύπωση.

Αν ο επιτηδευματίας ασκεί ετερόκλητες δραστηριότητες που η κοινή εμφάνιση αυτών στα φορολογικά στοιχεία δημιουργεί πρόβλημα στην εμφάνιση της επιχείρησης προς τους πελάτες της μπορεί, μετά από έγκριση του αρμόδιου Προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. να αναγράφει στα στοιχεία κάθε δραστηριότητας το επάγγελμα που προσδιορίζει τη συγκεκριμένη δραστηριότητα και όχι το σύνολο των δραστηριοτήτων του. Η έγκριση αυτή του προϊσταμένου Δ.Ο.Υ. μπορεί να χορηγείται με σχετική πράξη στο σημείωμα θεώρησης ή κατ’ άλλον πρόσφορο τρόπο.

Ενόψει των ανωτέρω, μπορείτε να απευθυνθείτε στον αρμόδιο προϊστάμενο Δ.Ο.Υ., ο οποίος μπορεί να εξετάσει τα πραγματικά περιστατικά και να εγκρίνει ή όχι, σύμφωνα με τα ανωτέρω, την ξεχωριστή αναγραφή κάθε δραστηριότητας σας στα φορολογικά σας στοιχεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!