Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΣΕΕ Ούτε ο νόμος Καρούγκαλου δεν το έκανε αυτό

«Το σχέδιο νόμου είναι άδικο, γιατί συνδέει το τεκμαρτό εισόδημα με τον κατώτατο μισθό», ανέφερε, κατά τη διαδικασία ακρόασης φορέων επί του φορολογικού νομοσχεδίου, ο Αντώνης Μέγγουλης, διευθυντής της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας-ΕΣΕΕ. «Ο μισθός για τον υπάλληλο είναι εγγυημένος. Για τον αυτοαπασχολούμενο, πάλι καθόλου. Ο αυτοαπασχολούμενος και ο μικρός επιχειρηματίας έχουν επιχειρηματικό ρίσκο, καμία εγγύηση κερδοφορίας, αυξομείωση του τζίρου. Ο υπάλληλος και ο εργαζόμενος έχουν αφορολόγητο που δεν έχουμε εμείς», είπε ο κ. Μέγγουλης και προσέθεσε ότι «η σύνδεση του κατώτατου μισθού με το τεκμαρτό εισόδημα, καταργεί τις ζημιές, καταργεί τα χαμηλά κέρδη, στοιχεία σύμφυτα της επιχειρηματικότητας».

Ο διευθυντής της ΕΣΕΕ ανέφερε επίσης ότι το νομοσχέδιο είναι άδικο και γιατί υπολογίζει 14 μισθούς αντί για 12 μισθούς. «Ούτε ο νόμος Κατρούγκαλου δεν το έκανε αυτό. Θυμίζω ότι το τότε κριτήριο των 586 ευρώ ήταν επί 12, δεν ήταν επί 14. Είναι άδικο επίσης γιατί συνυπολογίζει τις εργοδοτικές εισφορές, ως αμοιβή του εργαζόμενου. Τις μικτές δηλαδή και όχι τις καθαρές αποδοχές. Είναι άδικο γιατί κρίνει με βάση την παλαιότητα της επιχείρησης. Έρχονται οι επιχειρήσεις που άντεξαν μνημόνια, ενεργειακές κρίσεις, υγειονομικές κρίσεις, κρίσεις ακρίβειας, πολέμους, μέσα στην τελευταία 15ετία να τιμωρηθούν στην ουσία», είπε επίσης ο διευθυντής της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι είναι άδικη η σύνδεση του τεκμαρτού εισοδήματος με τον μέσο όρο των ΚΑΔ. «Τι σχέση έχουν οι μικρές επιχειρήσεις των ακριτικών περιοχών και της περιφέρειας με τις μεγάλες επιχειρήσεις των αστικών κέντρων, ώστε να συνδιαμορφώνουν τον ΚΑΔ; Δημιουργείται στρέβλωση στον ανταγωνισμό ενώ είναι άδικο το νομοσχέδιο για όσους επιχειρηματίες είναι κοντά στη σύνταξη και πολλοί από αυτούς, με το ζόρι συντηρούν την ασφαλιστική τους ενημερότητα. Θα τους δημιουργηθούν νέα χρέη», είπε ο κ. Μέγγουλης και προσέθεσε ότι το φορολογικό νομοσχέδιο χρησιμοποιεί παρωχημένα εργαλεία, οπισθοδρομικά. Ιδίως υπογράμμισε ότι οι επιχειρήσεις λιανικής πρέπει να εξαιρεθούν από τις διατάξεις του νομοσχεδίου διότι λειτουργούν «με ανοιχτές τις πόρτες, λειτουργούν με POS, είναι ψηφιακά μετασχηματισμένες, είναι εναρμονισμένες με το myDATA, έχουν εφικτή ανίχνευση. Και συνεπώς προς τι τα τεκμαρτά κέρδη;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!