Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας Συμπληρωματική αποζημίωση σε εργαζόμενους των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή

Υπουργείο Εργασίας
και Κοινωνικής Ασφάλισης

Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2023

Δελτίο Τύπου

Συμπληρωματική πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού σε εργαζόμενους πυρόπληκτων και πλημμυροπαθών επιχειρήσεων των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.

Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης θα προχωρήσει αύριο, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023, σε συμπληρωματική πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού συνολικού ποσού 669.438,00€ σε δικαιούχους εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις έχουν τεθεί σε αναστολή και δεν είχαν λάβει τη σχετική αποζημίωση με τις πρώτες πληρωμές, κατόπιν των επικαιροποιημένων στοιχείων για τις πληγείσες – επιλέξιμες επιχειρήσεις από τις Περιφέρειες Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η ανωτέρω καταβολή αφορά :

  • σε δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές για τους μήνες Ιούλιο - Αύγουστο - Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.
  • σε δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2023.

Έως τώρα, έχουν πραγματοποιηθεί οι ακόλουθες πληρωμές:

α. Την Παρασκευή 10/11/2023 εγκρίθηκε ποσό ύψους 1.540.608,00€ αποζημίωσης ειδικού σκοπού για συνολικά 4.528 πληρωμές σε δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο 2023 και σε δικαιούχους εργαζόμενους επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πλημμύρες για τον μήνα Σεπτέμβριο 2023.

β. την Παρασκευή 17/11/2023 εγκρίθηκε ποσό ύψους 957.216,00€ για συνολικά 2.153 πληρωμές εργαζομένων επιχειρήσεων που επλήγησαν από πυρκαγιές & πλημμύρες, για τον μήνα Οκτώβριο 2023.

Σημειώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης βρίσκεται σε διαρκή συνεργασία με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, έτσι ώστε με την ολοκλήρωση των αυτοψιών να λαμβάνει επικαιροποιημένα στοιχεία για τις πληγείσες – επιλέξιμες επιχειρήσεις, προκειμένου να καταστεί δυνατή η πληρωμή της αποζημίωσης (αναδρομικά) για τους μήνες που οι συμβάσεις τους τέθηκαν σε αναστολή σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που έχουν σε αυτή τη φάση χαρακτηριστεί ως μη επιλέξιμες. Οι πληρωμές των δικαιούχων εργαζομένων πραγματοποιούνται τμηματικά, ανάλογα με τη ροή στοιχείων από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!