Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ Αποφάσεις έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου

ΠΟΛ

Δελτίο Τύπου

Αποφάσεις έκτακτου ΔΣ ΠΟΛ 12 Σεπτεμβρίου 2023

Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε έκτακτα το ΔΣ της ΠΟΛ. 

Βασικά θέματα της συνεδρίασης ήταν: 

1) Η οργάνωση της αλληλεγγύης προς τις  πληγείσες περιοχές, 

2) Ο νέος αντεργατικός νόμος του Υπ. Εργασίας και η αντίδρασή μας,  

3) Προετοιμασία εκλογών σωματείων και συνεδρίου ΠΟΛ. 

Την εισήγηση και τις τοποθετήσεις απασχόλησε η πρόσφατη καταστροφή στην περιοχή  της Θεσσαλίας και σε άλλες περιοχές. Η τραγική κατάσταση που επικρατεί μεταφέρθηκε  από τα σωματεία της περιοχής και από τους συναδέλφους που είχαν πάει την  προηγούμενη Κυριακή στην αποστολή εθελοντών από σωματεία για βοήθεια στον  Παλαμά και σε άλλες περιοχές.  

Τονίστηκαν οι εγκληματικές διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων, των εκλεκτών  τους περιφερειακών και δημοτικών αρχών αλλά και της ΕΕ που επιλέγουν έργα με κριτήριο  τα κέρδη των λίγων και όχι τις ανάγκες των πολλών της εκάστοτε περιοχής. Επισημάνθηκε  η άμεση προτεραιότητα να συνεχιστεί η έμπρακτη βοήθεια και η συλλογή ειδών πρώτης  ανάγκης που έχει ξεκινήσει από τα σωματεία της ΠΟΛ. 

Συζητήθηκε ο αντεργατικός νόμος που φέρνει την επόμενη εβδομάδα προς ψήφιση η  κυβέρνηση, εν μέσω καταστροφών στην χώρα και ενώ ο λαός μετράει τις πληγές του.  Συζητήθηκαν οι επιπτώσεις τους στους εργαζόμενους. Ανάμεσα σε άλλα: καταργεί το  5ήμερο και το 8ωρο νομοθετώντας το δικαίωμα στους εργοδότες να ξεζουμίζουν τους  εργαζομένους τους 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα. Νομοθετεί τις συμβάσεις  μηδενικών ωρών που δίνουν το δικαίωμα στο εργοδότη να απασχολεί αν, όποτε και όσο  θέλει τον εργαζόμενο. Νομοθετεί συντριπτικό χτύπημα στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και  στην δυνατότητα απεργίας. 

Τέλος, απασχόλησε η οργάνωση των αρχαιρεσιών των σωματείων της ΠΟΛ και του  συνεδρίου της στο τέλος του έτους. Αναδείχτηκε η ανάγκη για εξασφάλιση μεγάλης  συμμετοχής ως βασικό στοιχείο που ενισχύει τον αγώνα για υπογραφή Συλλογικής  Σύμβασης Εργασίας στον κλάδο. 

Στο πλαίσιο αυτό το ΔΣ αποφάσισε:

  • Απόφαση για Απεργιακή κλιμάκωση, σε συνεννόηση με τις υπόλοιπες οργανώσεις,  με βασικά αιτήματα:
    • Να παρθούν άμεσα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της ανθρώπινης ζωής  των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.
    • Να μην ξεχαστεί το νέο έγκλημα που ήδη μετρά 15 δολοφονημένους και  άγνωστο αριθμό αγνοουμένων. ΕΕ - κυβέρνηση - δήμαρχοι και περιφερειάρχες  - επιχειρηματικοί όμιλοι έχουν την ευθύνη.
    • Για να μην περάσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης.
  • Συμμετοχή στην Σύσκεψη σωματείων, ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων την  Τετάρτη 13/9 στις 7μμ στα Λιπάσματα Δραπετσώνας για συντονισμό δράσης.
  • Συμμετοχή στο συλλαλητήριο εργατικών σωματείων και φορέων την Παρασκευή  15/9 στις 7.30 στο Σύνταγμα, απαιτώντας μέτρα προστασίας της ζωής του λαού.
  • Συμμετοχή στη νέα αποστολή εθελοντών που θα μεταβούν στη Θεσσαλία την  Κυριακή 17.9 προκειμένου να συμβάλλουμε πρακτικά στις ανάγκες των  πλημμυροπαθών.
  • Συνέχιση της συλλογής ειδών πρώτης ανάγκης για να σταλούν στους  πλημμυροπαθείς από όλα τα σωματεία.
  • Οργάνωση Διοικητικών Συμβουλίων και Γενικών Συνελεύσεων των Σωματείων με τα  παραπάνω θέματα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!