Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Κικίλιας Ρεκόρ προσλήψεων στα ξενοδοχεία

Σε στοιχεία μελέτης της Διεύθυνσης Οικονομικής Ανάλυσης της Εθνικής Τράπεζας αναφέρεται σε tweet του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας, τα οποία καταδεικνύουν ισχυρή ανάπτυξη των ξενοδοχείων και των μικρών-μεσαίων ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.

Ο κ. Κικίλιας, σε σχετική ανακοίνωση, τονίζει ότι η αναβάθμιση του τουρισμού τα έτη 2022 και 2023 ανοίγει νέες θέσεις εργασίας, παραθέτοντας ότι την περίοδο Φεβρουαρίου-Μαρτίου οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία κατέγραψαν υψηλό 20ετίας, ενώ τη χειμερινή περίοδο (Δεκέμβριος 2022- Φεβρουάριος 2023) τα ξενοδοχεία σημείωσαν σε επίπεδο πωλήσεων αύξηση 32% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019.

Επιπλέον, σύμφωνα με ευρήματα έρευνας της ΕΤΕ σε 200 ξενοδοχειακές ΜμΕ, δείχνουν ότι στις επιχειρήσεις υπάρχει αισιοδοξία για διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης το 2023 με την αναπτυξιακή υπεροχή να διατηρείται σε ορίζοντα τριετίας και με αποτέλεσμα ο κλάδος να προχωρά σε πιο επιθετικές προσλήψεις και επενδύσεις.

«Ξεκινήσαμε την τουριστική σεζόν νωρίτερα ποτέ και αυτό δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας και έφερε έσοδα στην οικονομία» ανέφερε χαρακτηριστικά στο tweet του ο υπουργός Τουρισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!