Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γ. Οικονόμου - Βουλή Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις των ΜΜΕ οριζόντια με διαφάνεια και αξιοκρατία

"Η πολιτική της Κυβέρνησης αποτυπώνει τη βούλησή της να στηρίζονται οι επιχειρήσεις των ΜΜΕ οριζόντια, με διαφάνεια και αξιοκρατία σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και των αλλαγών που έχει υποστεί ο χώρος με τις νέες τεχνολογίες» ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Γιάννης Οικονόμου υποστηρίζοντας την σχετική διάταξη της τροπολογίας που έχει κατατεθεί για ψήφιση στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τις φορολογικές και τελωνειακές ρυθμίσεις.

Ο κ. Οικονόμου, εξήγησε πως «μέχρι σήμερα υπήρχε μια εξουσιοδοτική διάταξη σχεδιασμού και υλοποίησης της πολιτικής ενίσχυσης των ΜΜΕ και του τρόπου ενίσχυσής του που δεν συμπεριελάμβανε, ούτε όλες τις κατηγορίες επιχειρήσεων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ούτε και όλες τις κατηγορίες ενισχύσεων, με αποτέλεσμα κάθε φορά που θέλαμε να ενισχύσουμε χρειαζόταν μια ειδική διάταξη. Σήμερα, με την διάταξη αυτή έχουμε την υπαγωγή όλων των κατηγοριών επιχειρήσεων, ώστε να ανταποκρινόμαστε στις απαιτήσεις ενίσχυσης και στήριξης που υπάρχουν, πάντα με διαφάνεια και οριζόντια, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά, τη σύνθεση και την λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών».

Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, είπε ο κ. Οικονόμου «συμπεριλαμβάνουμε όλες τις επιχειρήσεις ΜΜΕ, δίνουμε την δυνατότητα συνέχισης και για το 2022 κάλυψης κατά 2% των υποχρεώσεων ασφαλιστικών εισφορών εργαζομένων και των επιχειρήσεων ΜΜΕ έντυπου, ηλεκτρονικού Τύπου, τοπικής και περιφερειακής εμβέλειας προς τον ΕΟΔΕΑΠ, αλλά και άλλες παρεμβάσεις για την ενίσχυσή τους, όπως για παράδειγμα την ενίσχυση του κόστους μεταφοράς κυρίως σε παραμεθόριες περιοχές για τις τοπικές εφημερίδες μέσω σκέψεων ενίσχυσης των πρακτορείων διανομής, ώστε να μπορεί να φτάνουν οι εφημερίδες και στα πιο απομακρυσμένα και ακριτικά μέρη της χώρας μας διασφαλίζοντας την πρόσβαση των πολιτών στην ενημέρωση σε πανελλήνιας κυκλοφορίας εφημερίδων, αλλά και τοπικών ΜΜΕ.

Τέλος, δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης μέχρι 72 δόσεων των επιχειρήσεων στον ΕΔΟΕΑΠ, χωρίς να υπολογίζουμε τους τόκους τους, δεδομένου ότι οι εισφορές αυτές παρά το γεγονός ότι έχουν καλυφθεί από τα χρηματοδοτικά εργαλεία ΚΕΑΟ, εξακολουθούσαν να βεβαιώνονται με υποχρεώσεις τόκων. Με τον τρόπο αυτό, παρέχουμε την δυνατότητα επιμερισμού σε ένα ικανό χρονικό διάστημα έτσι ώστε οι επιχειρήσεις αυτές να κάνουν τον προγραμματισμό τους και ταυτόχρονα να μην υπάρχει έλλειμμα προς τον ΕΔΟΕΑΠ»

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι «το τελευταίο διάστημα, οριζόντια, με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια έχουν ενισχυθεί πάνω από 700 εφημερίδες για τις ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΔΟΕΑΠ με περίπου 22 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2021 και σήμερα ψηφίζουμε την δυνατότητα και για το 2022 με 7 εκατ. ευρώ σε ότι αφορά το μεταφορικό κόστος, το χαρτί και μια σειρά από δραστηριότητες που αποτελούν βασικές θεμελιώδες για την λειτουργία των επιχειρήσεων ΜΜΕ»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!