Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ετοιμάζεται το ψαλίδι στο εφάπαξ

Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα προχωρήσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε περικοπές στα εφάπαξ όπως προβλέπεται από το μνημόνιο.

Με έγγραφό του προς τις διοικήσεις των ταμείων, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΤΕΑΠΑΣΑ, ΕΤΑΑ, ΤΑΥΤΕΚΩ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και Ταμείο Πρόνοιας Ιδιωτικού Τομέα, το υπουργείο Εργασίας ζητά να αποστείλουν οικονομικά και στατιστικά στοιχεία για τα άτομα που δικαιώθηκαν εφάπαξ, τα ημερολογιακά έτη 2010 και 2011.

Σκοπός της καταγραφής είναι, σύμφωνα με το υπουργείο, να διαπιστωθεί εάν τα εφάπαξ βοηθήματα που καταβάλλονται είναι εναρμονισμένα με τις εισφορές που καταβλήθηκαν.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο κ. Κουτρουμάνης δήλωσε ότι δεν έχει ληφθεί καμιά απόφαση για μείωση του εφάπαξ και σε κανένα ταμείο. Τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να ολοκληρώσουν τις μελέτες και αυτή την έννοια έχει και το τελευταίο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα στοιχεία.

Ο κ. Κουτρουμάνης επεσήμανε ότι υπάρχει δυνατότητα επιλογών, έτσι ώστε να μην υπάρξει καμιά μείωση και εξετάζεται σε ορισμένες περιπτώσεις, όπου έχει ζητηθεί από τους Φορείς των ασφαλισμένων, η αύξηση της εισφοράς προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης έχει επαφές τις τελευταίες ημέρες με το Ταμείο Παρακαταθηκών και τις Τράπεζες (σήμερα είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών κ. Βασίλη Ράπανο) και εξετάζεται το θέμα συμψηφισμού του εφάπαξ βοηθήματος με τις οφειλές στις τράπεζες. Το μέτρο αυτό που θα είναι προαιρετικό για τον δανειολήπτη – δικαιούχο εφάπαξ, θα βοηθήσει σημαντικά στην εξασφάλιση μεγαλύτερης ρευστότητας για τα ταμεία και επομένως ταχύτερης εξυπηρέτησης για τη λήψη εφάπαξ βοηθημάτων από τους δικαιούχους.

Πηγή: Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης – Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!