Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ζαχαράκη Ήδη τους πρώτους 9 μήνες του 2022, οι Γάλλοι επισκέπτες ξεπέρασαν το επίπεδο του 2019

Τη βούληση της Ελλάδας να ενδυναμώσει τη σχέση της με τη Γαλλία, «που στηρίζεται σε αρχές και αξίες», εξέφρασε η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στις εργασίες του επιχειρηματικού-επενδυτικού Φόρουμ του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου «Συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας 2.0: Επενδύοντας στο μέλλον», που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, η κ. Ζαχαράκη ανακοίνωσε, χειροκροτώντας μαζί με τους παραβρισκόμενους στο Φόρουμ, πως «ήδη τους πρώτους μήνες [της φετινής χρονιάς] η γαλλική παρουσία στην Ελλάδα, οι ταξιδιώτες και οι ταξιδιώτισσες έχουν ξεπεράσει το 2019». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ήδη τους πρώτους εννιά μήνες τα έσοδα είναι πάνω από 1,2 δισ., αριθμός ρεκόρ ακόμα και τις καλύτερης χρονιάς, το 2015. Όπως επίσης και ο αριθμός των αφίξεων είναι σε αριθμό ρεκόρ».

Συνολικά, η υφυπουργός Τουρισμού έκανε λόγο για μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, αναφέροντας πως έχουν καλυφθεί τα 15,7 δισ. ευρώ ήδη τους πρώτους εννιά μήνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, ανέδειξε τη σημασία η τουριστική εμπειρία από την Ελλάδα να είναι ποιοτική. «Μας ενδιαφέρει η επισκέπτρια και ο επισκέπτης που θα έρθει στην Ελλάδα να θέλει να ξαναέρθει και να γνωρίσει κι άλλα μέρη». Αυτό, όπως επισήμανε, με τους τρεις στρατηγικούς στόχους που έχει θέσει το υπουργείο Τουρισμού: βιωσιμότητα, διαφοροποίηση τόσο χωρική όσο και χρονική, ψηφιοποιημένες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή καμπάνια του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, είπε πως θα είναι στοχευμένη στην Ελλάδα ως ένα βιώσιμο τουριστικό προϊόν.

Ακόμα, γνωστοποίησε ότι το μάθημα της Φιλοξενίας, δομημένα και συστηματικά, θα αρχίσει να διδάσκεται στα δημοτικά σχολεία της Ελλάδας από τον Σεπτέμβριο του 2023, στους μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης.

Ειδική αναφορά έκανε στη συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, στην οποία η χώρα μας έχει την προεδρία της Επιτροπής Ευρώπης.

Ανέφερε πως ένα από το επόμενα προγράμματα του υπουργείου Περιβάλλοντος θα είναι για την ενεργειακή αναβάθμιση των ξενοδοχείων, κυρίων εκείνων που βρίσκονται σε ορεινούς όγκους.

Σημειώνεται πως το ελληνογαλλικό επιχειρηματικό-επενδυτικό φόρουμ διοργανώνουν στο Παρίσι από κοινού, το Ελληνογαλλικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Εμπορικό Επιμελητήριο Παρισίων και η ελληνική κυβέρνηση.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που εγκαινιάστηκε το 2020 με στόχο τη διεύρυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας σε σειρά κρίσιμων τομέων της οικονομίας και την προώθηση κοινών εγχειρημάτων μεταξύ ελληνικών και γαλλικών εταιρειών. Ενδεικτικά, στην ελληνική επιχειρηματική αποστολή συμμετέχουν επιχειρήσεις από τους κλάδους της ναυτιλίας, της ενέργειας, των κατασκευών, της φαρμακοβιομηχανίας, της τεχνολογίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!