Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Με στρατηγικό σχέδιο αναδεικνύουμε την Αττική στην παγκόσμια τουριστική αγορά

Η συνεργασία με τον ΕΟΤ και ο πρωταγωνιστικός ρόλος της Περιφέρειας Αττικής στην ενίσχυση του τουρισμού, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με την πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, παρουσία και του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Χάρη Ρώμα.

Κατά τη συζήτηση, υπογραμμίστηκαν οι προοπτικές του τουρισμού και η πολλαπλή συμβολή του στην ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης και της βελτίωσης του εισοδήματος.

Ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε την κ. Γκερέκου για την πολυεπίπεδη συνεργασία με τον ΕΟΤ, επισημαίνοντας, ότι η Περιφέρεια με ένα συγκροτημένο σχέδιο κερδίζει συνεχώς πρωτιές ως αειφόρος τουριστικός προορισμός.

Εστίασε στην αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Αττικής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον θεματικό τουρισμό, όπως είναι ο ιατρικός, ιαματικός και συνεδριακός, τονίζοντας ότι στις προτεραιότητες της Περιφέρειας είναι και οι απαιτούμενες υποδομές.

«Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη νέων μορφών τουρισμού υψηλής οικονομικής απόδοσης, όπως ο τουρισμός υγείας κι ευεξίας, ο καταδυτικός τουρισμός, ο τουρισμός γαστρονομίας, που προσελκύουν επισκέπτες υψηλών εισοδημάτων», επισήμανε ο κ. Πατούλης.

Τόνισε δε, ότι στον περιφερειακό σχεδιασμό περιλαμβάνεται η ανάδειξη αναξιοποίητων περιοχών καθώς και η συστηματική προσπάθεια εξωστρέφειας με την παρουσία του «brand name» της Αττικής σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εκθέσεις.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΕΟΤ, υπογράμμισε πως ο τουρισμός αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες της οικονομίας, σημειώνοντας ότι σ΄αυτό το πλαίσιο «η επένδυση στο τουριστικό προϊόν της Αττικής, βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του ΕΟΤ».

Η κ. Γκερέκου αναγνώρισε τη συμβολή της Περιφέρειας στην ανάδειξη του τουριστικού κεφαλαίου της Αττικής και δήλωσε πως η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχιστεί με δράσεις και συνέργειες, προκειμένου «να αποκομιστούν τα μέγιστα οφέλη για την προβολή της ιστορίας, του πολιτισμού και των φυσικών ομορφιών της Αττικής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!