Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Η Περιφέρεια Αττικής στην έκθεση της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας WORLD TRAVEL MARKET

«H Αττική είναι ένας από τους πλέον εδραιωμένους και εμβληματικούς προορισμούς της χώρας με σημαντική αναπτυξιακή δυναμική», τόνισε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, στην ειδική εκδήλωση με τιμώμενη την Περιφέρεια Αττικής, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από τον ΕΟΤ και την εφημερίδα Ναυτεμπορική, στο πλαίσιο της κορυφαίας για την τουριστική βιομηχανία έκθεσης WORLD TRAVEL MARKET.

Η περιφέρεια απέσπασε δύο σημαντικές διακρίσεις: την «Athens - Best City Break Destination 2022» και «Athens - Best Culture Destination 2022», τις οποίες παρέλαβε ο περιφερειάρχης.

Ο κ. Πατούλης, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο Λονδίνο, συναντήθηκε με τη γγ του υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου, με τον γγ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη, τη διευθύντρια του ΕΟΤ Ηνωμένου Βασιλείου Ελένη Σκαρβέλη, στελέχη της πρεσβείας, περιφερειάρχες, εκπροσώπους της τουριστικής αγοράς, εκθέτες, κά. Τον ίδιο συνόδευσαν ο περιφερειακός σύμβουλος Τουρισμού Θ. Κουτσογιαννόπουλος και στελέχη της διεύθυνσης, ενώ το περίπτερο της περιφέρειας επισκέφθηκε ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας. Τον συντονισμό της ελληνικής παρουσίας των 80 εκθετών είχε ο ΕΟΤ και στο περίπτερο της περιφέρειας φιλοξενήθηκαν και οι δήμοι Πόρου και Πειραιά.

Στόχος της περιφέρειας ήταν η προσέγγιση της βρετανικής αγοράς και η προβολή του μηνύματος ότι η Αττική αποτελεί έναν προορισμό που χαρακτηρίζεται από ποικιλομορφία και μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα προτιμήσεων. Στην έκθεση προβλήθηκαν οι μοναδικοί τουριστικοί προορισμοί της Αττικής, αλλά και οι διαφορετικές μορφές θεματικού τουρισμού της, όπως ο γαστρονομικός τουρισμός, ο πολιτιστικός τουρισμός, κά. Πραγματοποιήθηκαν 30 επιχειρηματικές συναντήσεις και η ανταπόκριση των Βρετανών επαγγελματιών υπήρξε ιδιαιτέρως ενθαρρυντική.

Η Αττική είναι ένας «must» προορισμός με σημαντική δυναμική

Ο Γ. Πατούλης, σε ομιλία του στην εκδήλωση με αφορμή τις διακρίσεις που απέσπασε η Αττική, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Η Περιφέρεια Αττικής με τις απόλυτα στοχευμένες προωθητικές ενέργειές της, εδραιώνει την παρουσία της Αττικής στον παγκόσμιο χάρτη, δημιουργώντας προοπτικές για επιχειρηματικές συνεργασίες και στον τουριστικό κλάδο. Στόχος της περιφέρειας είναι η συνεχής ανάπτυξη και αύξηση της αναγνωρισιμότητας του τουριστικού brand "Attica" παγκοσμίως καθώς και η στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεών μας στην μετά covid εποχή».

Η Αττική πρόσθεσε, αποτελεί «ένα must προορισμό, μεταξύ των δημοφιλέστερων τόπων της κοσμαγάπητης τουριστικά Ελλάδας». Προς την κατεύθυνση αυτή συνέβαλαν η καλή προσβασιμότητα «και η επιτυχία του στοχευμένου προγράμματος που έχουμε εκπονήσει για την αναμόρφωση του προφίλ της Αττικής».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Αττική «προσφέρει στους διεθνείς επισκέπτες τις δυνατότητες να συνδυάσουν, κατά τις διακοπές τους, την αυθεντική εμπειρία της επίσκεψης στο open air μουσείο, που είναι ολόκληρη η Αττική, την ευεξία, την διασκέδαση του κοσμοπολίτικου προορισμού, σε συνδυασμό με τις αναβαθμισμένες, πλέον, υποδομές του μεγαλύτερου αστικού κέντρου της χώρας και φυσικά, το θαλάσσιο μέτωπο με τις δεκάδες γαλάζιες σημαίες, και τις κοντινές νησιωτικές αποδράσεις».

Τέλος, ο κ Πατούλης αναφερόμενος στις διακρίσεις που έχει ήδη λάβει η Αττική, όπως του Κορυφαίου Μητροπολιτικού Παραθαλάσσιου Προορισμού για το 2021, Κορυφαίου Προορισμού Αειφόρου τουρισμού της Ευρώπης για το 2022, υπογράμμισε τον διαρκή αγώνα της περιφέρειας προκειμένου η Αττική «να ανταποκρίνεται στο ευρύτερο περιβάλλον των τάσεων της ταξιδιωτικής αγοράς που σχετίζονται με την βιώσιμη ανάπτυξή της και την αειφορία του προορισμού».

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στα παραδοσιακά χωριά, τις πόλεις, τους φημισμένους αμπελώνες, το περιβάλλον, τις φυσικές ομορφιές, τις ποδηλατικές διαδρομές, τα μεγάλα αθλητικά γεγονότα παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο «Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας», στο πρόγραμμα ανακύκλωσης για να γίνει η Αττική η πρώτη «πράσινη» περιφέρεια της χώρας, στον πολιτιστικό πλούτο και τη φυσική ομορφιά της Αττικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!