Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ Για τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις 9 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΛ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις 9 Νοεμβρίου 2022

 

Χαιρετίζουμε τις μαζικές και επιτυχημένες απεργιακές συγκεντρώσεις των σωματείων σε όλες τις πόλεις της χώρας. Η μεγάλη συμμετοχή είναι δείγμα κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στην ακρίβεια και του αγώνα για υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ). 

Ο κλάδος μας έδωσε μαζικό παρόν σε αυτή την μάχη. Με τα πανό των σωματείων της ΠΟΛ, εργαζόμενοι (ανεξαρτήτως ειδικότητας) σε λογιστικές – ελεγκτικές - συμβουλευτικές εταιρίες και γραφεία και σε λογιστήρια εταιριών σε όλη την χώρα, απαιτήσαμε υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς, φτηνό ρεύμα – θέρμανση - καύσιμα για τις οικογένειες μας!

Τα σωματεία μας συναντήθηκαν στο πρωτοφανές (για τα τελευταία χρόνια) απεργιακό ποτάμι που κατέκλυσε όλη τη χώρα με εργαζόμενους από όλους τους κλάδους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, με ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, με αγροτικούς συλλόγους, με φοιτητικούς συλλόγους, με ενώσεις συνταξιούχων, γυναικών, με πολλούς ακόμα φορείς του λαού και της νεολαίας.

Ιδιαίτερη αξία έχουν τα εξής στοιχεία. Είχαμε εμφανή αύξηση του αριθμού των εργαζομένων του κλάδου στα μπλοκ των σωματείων. Είχαμε αρκετούς συναδέλφους που απέργησαν για πρώτη φορά. Υπήρξε αύξηση των χώρων εργασίας στους οποίους υπήρξαν απεργοί, σε πολλούς από αυτούς για πρώτη φορά και μάλιστα δεν υπήρξε μεγάλη εταιρία του κλάδου χωρίς απεργούς. Είχαμε παραδείγματα χώρων με μεγάλη συμμετοχή απεργών με χαρακτηριστικό παράδειγμα λογιστικά γραφεία που ήρθαν σύσσωμα στη συγκέντρωση. Τέλος, μεγάλη αξία έχει ότι υπήρξαν ξεχωριστά μπλοκ από επιχειρήσεις, όπως αυτό της SOL-Crowe στην Αθήνα και της Deloitte στη Θεσσαλονίκη.

Τα παραπάνω είναι αποτέλεσμα της συνεχούς δραστηριότητας των σωματείων της ΠΟΛ όλο το προηγούμενο διάστημα. Δώσαμε βάρος ώστε να φτάσει το απεργιακό κάλεσμα σε κάθε χώρο δουλειάς με κάθε τρόπο, ώστε η οργή και η αγανάκτηση που όλος ο εργαζόμενος λαός νιώθει να γίνει δυναμική, μαζική συμμετοχή στον αγώνα, συμμετοχή στην απεργία. 

Χιλιάδες εργαζόμενοι έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα σε κράτος και εργοδοσία: Δε θα πεινάσουμε, δε θα κρυώσουμε, δε θα ζήσουμε χειρότερα για τα κέρδη των λίγων. Απαιτούμε ΤΩΡΑ να αυξηθούν οι μισθοί μας, να υπογραφεί κλαδική ΣΣΕ, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, να καταργηθούν οι φόροι στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και τα καύσιμα, να υπάρξει γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές τους, να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. 

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό!

Όλοι στα σωματεία – Όλοι στον αγώνα!
 
Το ΔΣ της ΠΟΛ
11/11/202

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!