Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Συνέδριο: «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»

Το 21ο Συνέδριο HealthWorld με τίτλο «Το Σύστημα Υγείας στην Εποχή της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», διοργανώνει το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, στις 5-6 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στη δυναμική του HealthWorld υπογραμμίζει: "…Με ένα πλήρες διήμερο συνεδριακό πρόγραμμα, το HealthWorld 2022 προσεγγίζει σφαιρικά τις πρόσφατες αλλαγές στο τοπίο της υγείας, την ανάγκη προώθησης της δημιουργίας νέων σχημάτων επικοινωνίας μεταξύ επαγγελματιών υγείας και ασθενών και τα νέα μονοπάτια που πρέπει να χαράσσονται για την αποτελεσματική δόμηση, οργάνωση και διαχείριση των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης. Προσμένω δύο μέρες γεμάτες τοποθετήσεις πάνω σε καίρια θέματα … στην προώθηση του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας".

Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Ηλίας Σπυρτούνιας, επισημαίνει: "…Η Υγεία, έχοντας αποτελέσει ακρογωνιαίο λίθο διακράτησης των κοινωνικών ιστών στην πανδημική εποχή, βρίσκεται πλέον αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις που συνδέονται άρρηκτα με το αναπτυξιακό μοντέλο της χώρας και διέπονται από τις παραμέτρους της καινοτομίας και τεχνολογίας. Το 21ο HealthWorld, σε αυτό το πλαίσιο και συγκυρία, αποτελεί το σημείο αναφοράς ενός διαλόγου που θα δώσει το στίγμα της εποχής και θα αποτυπώσει τον οδικό χάρτη των εξελίξεων στον κλάδο της Υγείας."

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού  Επιμελητηρίου Πασχάλης Αποστολίδης, αναφέρει: "Οι υπάρχουσες προκλήσεις για το σύστημα υγείας την εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης είναι πολλές. Η ανταπόκρισή μας σε αυτές θα διαμορφώσει το μέλλον, που περνά μέσα από σειρά δομικών μεταρρυθμίσεων όπως ψηφιοποίηση, βιοτεχνολογία, τεχνητή νοημοσύνη, αξιοποίηση των δεδομένων υγείας, κλινικές μελέτες, άμεση πρόσβαση στη φαρμακευτική καινοτομία, συμμετοχή των ασθενών στη διαμόρφωση αποφάσεων και νέες στρατηγικές για τη δημόσια υγεία…".

O πρόεδρος της Επιτροπής Εταιριών Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού και Διαγνωστικών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Θόδωρος Λιακόπουλος, σημειώνει: "Μετά από μια πολυετή κρίση περικοπών στις δαπάνες υγείας και την πανδημία που ακόμα μας απασχολεί, ο κλάδος της Υγείας, χρειάζεται άμεσα τη συνεργασία δημόσιων και ιδιωτικών φορέων ώστε να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις της εποχής. Οι εταιρείες, ο κλάδος, είμαστε στο πλευρό του υπουργείου Υγείας με στόχο να συνεισφέρουμε στην αναβάθμιση του συστήματος Υγείας της χώρας."

Το συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), του PhRMA Innovation Forum (PIF), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) και της MedTech Europe.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!