Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο Ενισχύεται ο διάλογος για το μετασχηματισμό του υγειονομικού τομέα

Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 20ό συνέδριο «HealthWorld 2021: Pandemic Crisis-The Day After», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 25 και 26 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental, στην Αθήνα.

Το συνέδριο, τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), του PhRMA Innovation Forum (PIF), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) και της MedTech Europe.

Ο πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλαος Μπακατσέλος, αναφερόμενος στη δυναμική του HealthWorld υπογραμμίζει: «Σε μια εποχή όπου τα συστήματα υγείας παγκοσμίως καλούνται να αντιμετωπίσουν έκτακτες και απρόβλεπτες καταστάσεις ως αποτέλεσμα της πανδημικής κρίσης, έχει ανοίξει ο διάλογος και στη χώρα μας για την επόμενη ημέρα και το μετασχηματισμό του υγειονομικού τομέα, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις τεχνολογικές εξελίξεις, όσο και την αναζήτηση και εφαρμογή ενός νέου αναπτυξιακού προτύπου. Αυτός ο διάλογος βρίσκει το πλέον πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί, στο πλαίσιο του Health World Conference, το οποίο συμπληρώνει φέτος 20 χρόνια μιας αδιάλειπτης πορείας, αποτελώντας έναν κορυφαίο και εμβληματικό θεσμό. Το 20ό συνέδριο θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς καθορίζοντας τις εξελίξεις και συμβάλλοντας αποφασιστικά στη διαμόρφωση μιας ατζέντας με θετικό πρόσημο για μια βιώσιμη προοπτική του υγειονομικού τομέα, προς όφελος της κοινωνίας».

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητήριου, Ηλίας Σπυρτούνιας, επισημαίνει: «Το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο διαχρονικά, μέσα από τις δράσεις, τις πρωτοβουλίες και τις παρεμβάσεις του δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου σε καίριους πυλώνες της κοινωνίας και οικονομίας μας. Ο τομέας της Υγείας, ο οποίος απετέλεσε την αιχμή του δόρατος σε μια πανδημική κρίση με τεράστιες προεκτάσεις, είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου διαλόγου. Αυτόν τον διάλογο αλλά και τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναπτυχθούν για ένα συνολικό μετασχηματισμό του υγειονομικού τομέα στη χώρα μας μέσα από μια παγκόσμια οπτική, θα προωθήσουμε στο πλαίσιο του καθιερωμένου συνεδρίου HealthWorld, που φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια αδιάλειπτης και επιδραστικής παρουσίας. Παράλληλα, μέσα από την ευρεία συμμετοχή εξεχουσών προσωπικοτήτων με υψηλή τεχνογνωσία, θα αναδείξουμε τα κομβικά εκείνα σημεία που θα στοιχειοθετήσουν την προοπτική της επόμενης ημέρας».

Φέτος, η ατζέντα του συνεδρίου περιλαμβάνει τις επιπτώσεις της πανδημικής κρίσης στην οικονομία και στην κοινωνία και εστιάζει στις δράσεις της επόμενης ημέρας για την αναβάθμιση της υγειονομικής περίθαλψης στην Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μετά την πανδημία. Μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο θα αναδειχθούν όλες οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται, μέσα από την αξιοποίηση της καινοτομικής τεχνολογίας αλλά και του ψηφιακού μετασχηματισμού που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαμορφώνοντας ένα μέλλον βιώσιμο και με ουσιαστικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ειδικότερα, την 1η ημέρα, οι βασικοί άξονες του διαλόγου του συνεδρίου είναι οι εξής:

  • «Το Παγκόσμιο Όραμα για Ένα Βιώσιμο Σύστημα» 
  • «Ο Ρόλος της Βιομηχανίας Υγείας στο Μοντέλο Ανάπτυξης της Ελλάδας»
  • «Covid και Οικονομία: Ο ρόλος του RRF στην Αναβάθμιση του Συστήματος Υγείας και στην Προσέλκυση Ξένων Επενδύσεων»
  • «Πολιτική Υγειονομικής Περίθαλψης στην Ελλάδα Μετά την Πανδημία»
  • «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Πως η Πανδημία COVID-19 Θα Αναδιαμορφώσει τις Δημόσιες Δομές και την Παροχή Υπηρεσιών Υγείας στην Ελλάδα»

Την 2η ημέρα του HealthWord, στο επίκεντρο της ατζέντας είναι ενότητες:

  • «Στοχεύοντας Ένα Προβλέψιμο και Βιώσιμο Σύστημα Υγείας: Τολμηρές Λύσεις για το Μέλλον»
  • «Οι Κοινωνικές Διαστάσεις της Πανδημίας: Η Ψυχική Υγεία ως Βασική Παράμετρος και Προτεραιότητα για τις Κυβερνήσεις Παγκόσμια»
  • «Η Ψηφιοποίηση του Κλάδου της Υγείας: Ευκαιρίες και Προκλήσεις για το Μέλλον»
  • «Αξιολόγηση Τεχνολογίας Υγείας: Η Αξιολόγηση της Καινοτομίας στην Τεχνολογία της Υγείας»
  • «Η Ασφάλιση Υγείας ως Βασική Παράμετρος για την Μεταρρύθμιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας»
  • «Συνεργασία: Η Λέξη που θα Καθορίσει το Μέλλον της Υγειονομικής Περίθαλψης»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!