Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Δήμας Το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει την δυνατότητα να πετυχαίνει σπουδαίες συνεργασίες

«Οι επιχειρηματικές συνέργειες εταιρειών από τον χώρο της τεχνολογίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε αξιοποιώντας το ταλέντο, τις ιδέες και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση».

Αυτό σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), και παρουσιάστηκε ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης από την επιχειρηματική σύμπραξη της νεοφυούς επιχείρησης PROBOTEK με την Huawei Mobile και την Nova - WIND.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας:

«Η startup PROBOTEK που ξεκίνησε από την Κέρκυρα, πρωταγωνιστεί στην σπουδαία επιχειρηματική σύμπραξη με την Huawei Mobile και την Nova - WIND, παρουσίασαν σήμερα ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα πυρανίχνευσης. Η σπουδαία αυτή συνέργεια αξιοποίησε την τεχνολογία 5G, την τεχνητή νοημοσύνη, αλγορίθμους και υπερσύγχρονα drone με στόχο να συστρατευτούν στην μάχη της Πολιτείας κατά της κλιματικής κρίσης. Πρόκειται για ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης και αναγνώρισης ακραίων συμβάντων, όπως είναι οι πυρκαγιές, που με τη χρήση αισθητήρων και drone αναμένεται να συμβάλλει στην άμεση επέμβαση και αντιμετώπιση φαινομένων με κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Οι επιχειρηματικές συνέργειες εταιρειών από τον χώρο της τεχνολογίας με τις νεοφυείς επιχειρήσεις του Elevate Greece, αποτελούν ένα καλό παράδειγμα για το πώς μπορούμε αξιοποιώντας το ταλέντο, τις ιδέες και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτουμε να απαντήσουμε στις προκλήσεις της εποχής μας, όπως είναι η κλιματική κρίση. Θερμά συγχαρητήρια στους εμπνευστές και στους συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία, που μας γεμίζουν με την αυτοπεποίθηση πως το ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας έχει πλέον την δυνατότητα και τα εργαλεία να πετυχαίνει σπουδαίες συνεργασίες και να πρωταγωνιστεί».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε.), ενώ για το πρόγραμμα τοποθετήθηκαν επίσης ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!