Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

HDB Για 3η συνεχόμενη χρονιά διεξάγεται ο διαγωνισμός καινοτομίας Innovation Challenge

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, σε αποκλειστική συνεργασία με το Εθνικό Μητρώο Νεοφυών Επιχειρήσεων Elevate Greece, λειτουργώντας ως επιταχυντές καινοτομίας, συνδιοργανώνουν τον διαγωνισμό καινοτομίας με τίτλο «HDB Innovation Challenge» προσφέροντας  τη δυνατότητα σε εγγεγραμμένες επιχειρήσεις του Elevate Greece να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, υλοποιώντας την ιδέα τους σε προϊόν ή υπηρεσία.

Η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα-HDB, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, παρέχει τη δυνατότητα χρηματοδότησης PoC (Proof of Concept) μέχρι το ποσό των 20.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ανά θεματική ενότητα με την προοπτική σύναψης συμβάσης εμπορικής συνεργασίας με την εταιρεία που θα διακριθεί.

Οι υποβολές αιτήσεων ξεκίνησαν στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 και θα ολοκληρωθούν στις 20 Οκτωβρίου 2023 μέσα από το site του Elevate Greece.

Ο εφετινός διαγωνισμός αποσκοπεί στη στήριξη της δημιουργικότητας και στην καλλιέργεια κουλτούρας καινοτομίας, συμβάλλοντας συγχρόνως με καινοτόμες λύσεις στην αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής αλλά και της ερημοποίησης της ελληνικής υπαίθρου.

Στο 3rd Innovation Challenge, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο θεματικές ενότητες που αφορούν:

1) Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου (risk factor) ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών σε κατοικίες και επιχειρήσεις ανά γεωγραφική περιοχή της χώρας μας.

2) Στην ανάπτυξη εξελιγμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας με στόχο τη χρηματοδότηση δράσεων για την αναγέννηση εγκαταλελειμμένων χωριών με ελάχιστους (λιγότερο από 50) ή καθόλου κατοίκους, αποσκοπώντας στη δημιουργία εργαλείου που θα βοηθήσει τις επενδυτικές αποφάσεις ως προς την επιλογή και ανάδειξη τοπικών κοινωνιών.

Ερωτήσεις σχετικά με τον διαγωνισμό μπορούν να υποβάλλονται με email στην οργανωτική ομάδα της HDB στη διεύθυνση hdb4elevategreece@hdb.gr.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!