Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΦΕΕ Ανακατανομή χωρικής αρμοδιότητας ΔΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.
Ιουλιανού 42-46, 10434 Αθήνα
Τηλ.:210 82 53 445, Fax: 210 82 53 446
e-mail:info@pofee.gr, web site: ww.pofee.gr

ΠΡΟΣ:

  • Τον Διοικητή της ΑΑΔΕ
    κ. Γεώργιο Πιτσιλή

Αθήνα, 03 Μαΐου 2022

Θέμα: Ανακατανομή χωρικής αρμοδιότητας ΔΟΥ

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. σας κοινοποιεί αυτούσια επιστολή της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Άρτας – Φιλιππιάδας σχετικά με την ανακατανομή χωρικής αρμοδιότητας ΔΟΥ.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της η Ένωση αναφέρει:

Στις 28 Απριλίου ενημερωθήκαμε με Δελτίο Τύπου από την ΑΑΔΕ ότι θα ισχύσει από 6 Μαΐου 2022 και θα ολοκληρωθεί έως 19 Σεπτεμβρίου 2022 η Δ.ΟΡΓ.Α 1035451 ΕΞ 2022/21.4.2022 που έχει να κάνει με τον Ανακαθορισμό της χωρικής αρμοδιότητας ορισμένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών (Δ.Ο.Υ.) της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης (Γ.Δ.Φ.Δ.) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

Η αλλαγή στις χωρικές αρμοδιότητες γίνεται, ώστε η περιοχή δικαιοδοσίας κάθε Ταχυδρομικού Κωδικού να ανήκει εξ ολοκλήρου σε συγκεκριμένη ΔΟΥ και να μη μοιράζεται σε δύο ή περισσότερες.

Ενώ λοιπόν περιμέναμε απλά να επιβεβαιώσουμε πως στην Δ.Ο.Υ. Άρτας θα υπάγονται στο εξής οι Τοπικές Κοινότητες Αγνάντων και Κτιστάδων του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων σε συνέχεια της απόφασης του Διοικητή της ΑΑΔΕ Δ.ΟΡΓ.Α 1093958 ΕΞ 2021: Τροποποίηση της υπό στοιχεία Δ.ΟΡΓ.Α 1125859 ΕΞ2020/23-10-2020, δυστυχώς διαπιστώνουμε άλλα προβλήματα που δημιουργεί η συγκεκριμένη απόφαση στην περιοχή της Άρτας και σίγουρα το ίδιο θα ισχύει και για άλλες περιοχές στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα σας επισημαίνουμε ότι μια μεγάλη περιοχή του Νομού Άρτας που περιλαμβάνει αρκετά χωριά όπως ενδεικτικά η Καμπή, ο Αμμότοπος και τα Αμπέλια Αμμοτόπου έχει ως ταχυδρομικό κώδικα τον 48200 που είναι αυτός της Φιλιππιάδας Πρεβέζης. Τα χωριά αυτά βρίσκονται σε ακτίνα έως 10 χιλιόμετρα από το κτίριο της ΔΟΥ Άρτας. Με την απόφαση σας αυτή όμως στέλνετε τους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις της περιοχής αυτής στη Δ Ο Υ Πρέβεζας σε απόσταση 60 χιλιομέτρων. Επίσης ένα άλλο σημαντικό ζήτημα αφορά το ορεινό χωριό του νομού μας Μελισσουργοί που λόγω ΤΚ 44001 μεταφέρεται στη ΔΟΥ Ιωαννίνων.

Η πραγματικότητα λοιπόν απέχει πολύ από τον παραπάνω σχεδιασμό. Υπάρχουν παθογένειες με τους ταχυδρομικούς κώδικες που σίγουρα πρέπει να λυθούν και να απεικονίζουν σωστά γεωγραφικά που ανήκει κάθε περιοχή, αλλά τα δεδομένα είναι άλλα. Πρώτα πρέπει να ενταχθούν στους σωστούς Τ.Κ. οι περιοχές και μετά να εφαρμοστεί αυτή η ανακατανομή.

Σας διαβεβαιώνουμε ότι με τα προβλήματα που θα δημιουργήσει η παραπάνω απόφαση σε καμία περίπτωση δε θα εκπληρώνει τον σκοπό για τον οποίο αποφασίσατε την εφαρμογή της, που είναι η διαρκής αναβάθμιση της λειτουργίας της Φορολογικής Διοίκησης για την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων (όπως αναφέρετε στο Δελτίο Τύπου) αλλά τουναντίον θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα και ταλαιπωρία.

Πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει αναστολή της παραπάνω απόφασης μέχρι την ορθή απεικόνιση του Ταχυδρομικού Κώδικα κάθε περιοχής τουλάχιστον στα λειτουργικά συστήματα της ΑΑΔΕ.

Με εκτίμηση,
Το ΔΣ της ΕΦΕΕ Άρτας Φιλιππιάδας

Πρόεδρος Θεοδόσης Γεώργιος

Αντιπρόεδρος Κονταξή Μαρία

Γραμματέας Καραπέτσης Εύδοξος

Ταμίας Γρίβα Αργυρώ

Μέλος Χουλιάρας Χρήστος

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος
Καμπάνης Βασίλειος

o Γενικός Γραμματέας
Χριστοφοράκης Δημήτριος

ο Α’ Αντιπρόεδρος
Νάκας Αστέριος

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Σιδερίδης Αστέριος

ο Ταμίας
Γρηγορίου Θωμάς

ο Αν. Γεν. Γραμματέας
Πιστικούδης Παναγιώτης

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων
Τσαμόπουλος Δημήτριος

τα Μέλη
Παπαδημητρίου Γεώργιος
Παρλάνης Δημήτριος
Θεοδόσης Γεώργιος
Τριανταφύλλου Ιωάννης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!