Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΠΟΛ Κάτω τα χέρια από τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών

11 Οκτωβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Κάτω τα χέρια από τους αγώνες για δημόσια και δωρεάν παιδεία

Η ΠΟΛ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη της στους αγώνες των εκπαιδευτικών για την ολόπλευρη μόρφωση μέσα από το αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σχολείο!

Η κυβέρνηση, μέσω της υπουργού Κεραμέως, έχει βάλει στόχο να επιβάλει τις αντιδραστικές ρυθμίσεις που μετατρέπουν τα σχολεία σε επιχειρήσεις και υποβαθμίζουν τη μόρφωση των παιδιών μας. Η πολιτική αυτή έχει ήδη απορριφθεί από τη συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των γονιών, όλου του λαού..

Οι εκπαιδευτικοί έδωσαν ηχηρό «χαστούκι» στην διαδικασία κατηγοριοποίησης και υποβάθμισης των σχολείων, αφού εν μέσω απειλών και εκβιασμών από το Υπ. Παιδείας, συμμετείχαν κατά 95% στην απεργία – αποχή από την διαδικασία αυτή.

Η απάντηση της κυβέρνησης είναι η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού με μπαράζ αγωγών, αξιοποιώντας και τον κατάπτυστο νεοψηφισθέντα νόμο Χατζηδάκη. Με δικαστικές αποφάσεις «κατά παραγγελία» η μαζικότατη απεργία – αποχή και ο συλλογικός αγώνας των εκπαιδευτικών ενάντια στα σχέδια κατηγοριοποίησης των σχολείων κρίνονται «παράνομα και καταχρηστικά» όπως άλλωστε συμβαίνει διαχρονικά για τη συντριπτική πλειοψηφία των απεργιών που κρίνονται στα δικαστήρια.

Όμως για άλλη μια φορά η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της. Oι αγώνες των εκπαιδευτικών και των μαθητών, όλων των εργαζομένων, για την ολόπλευρη μόρφωση και την ενίσχυση του δημόσιου σχολείου δε γνωρίζουν απαγορεύσεις! Η αταλάντευτη αγωνιστική στάση εκπαιδευτικών και μαθητών, η πλατιά αλληλεγγύη απ’ όλα τα συνδικάτα και από κάθε εργαζόμενο, θα στείλουν και αυτές τις απαγορεύσεις στο καλάθι των αχρήστων!

Στηρίζουμε τα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών, 
αρχής γενομένης στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Δευτέρας 11 Οκτώβρη, στο Εφετείο, στις 11.30πμ στην Αθήνα αλλά και σε κάθε πόλη.

Η θέση όλων των εργαζόμενων είναι πλάι στα παιδιά μας, στους δασκάλους και καθηγητές τους!

Η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!