Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ε.Α.Δ. Αποτίμηση ελέγχων covid 19 για τη Δευτέρα 20.09.2021

Ε.Α.Δ.

Αθήνα, 21 Σεπτεμβρίου 2021

Δελτίο Τύπου

Αποτίμηση ελέγχων covid 19 για τη Δευτέρα 20.09.2021

Οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ, Λιμενικό Σώμα, ΕΑΔ, ΔΙ.Μ.Ε.Α.,Σ.ΕΠ.Ε, Περιφέρειες και Δημοτική Αστυνομία) διενήργησαν τη Δευτέρα 20.09.2021 συνολικά 137.028 ελέγχους και κατέγραψαν 313 περιπτώσεις παράβασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού.

Συνολικά επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 100.650€ και κύρωση αναστολής λειτουργίας σε (4) επιχειρήσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία επιφορτίστηκε με τον κύριο όγκο των ελέγχων (100.760).

Α. Κυριότερες παραβάσεις:

  1. Μη χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους/Μη τήρηση αποστάσεων
  2. Μη τήρηση της αναστολής λειτουργίας/Ειδικών κανόνων λειτουργίας του κλάδου

Β. Χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

Περιφέρεια Αττικής

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 500€ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς κατελήφθη ο ιδιοκτήτης να μην είναι εμβολιασμένος και δεν είχε υποβληθεί σε rapid test ή PCR, επιπλέον επιβλήθηκε πρόστιμο 300€ για μη ανάρτηση στην είσοδο του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων πελατών.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 3.000€ και αναστολή λειτουργίας για δεκαπέντε (15) ημέρες σε κουρείο για αναμονή στον εσωτερικό χώρο δυο (2) πελατών.
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε καταστήματα για μη ανάρτηση στην είσοδο του μέγιστου αριθμού εξυπηρετούμενων πελατών
  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 1000€ σε κουρείο για μη τήρηση καταλόγου με ραντεβού.
  • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 900€ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας.
  • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 1.200€ σε δύο (2) καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για δύο (2) υπάλληλους που δεν χρησιμοποιούσαν μάσκα προστασίας και για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός των καταστημάτων.

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 5.000€ σε φυσικό πρόσωπο για παραβίαση καραντίνας

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

  • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α. επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος

Περιφέρεια Ηπείρου

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και (15) ημέρες αναστολή εργασίας σε σφαιριστήριο- μπιλιάρδο , για πελάτες χωρίς μάσκα.

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 600€ σε δύο (2) καταστήματα για μη ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπονται εντός του καταστήματος

Περιφέρεια Θεσσαλίας

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο 300€ σε κατάστημα για μη ανάρτηση του μέγιστου αριθμού πελατών.

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και (7) ημέρες αναστολή εργασίας σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, για μη τοποθέτηση αντισηπτικού ανά τραπέζι.

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

  • Η ΕΛ.ΑΣ επέβαλε πρόστιμο ύψους 2.000€ και αναστολή επτά (7) ημέρων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για μη τήρηση απόστασης τραπεζιών.

Επικράτεια

  • Η ΔΙ.Μ.Ε.Α πραγματοποίησε ογδόντα επτά (87) ελέγχους σε αντικείμενα για την εφαρμογή των μέτρων κατά του COVID-19, που έλαβαν χώρα σε Αττική και Κεντρική Μακεδονία.
  • Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε σε μία (1) σύλληψη για παραβιάσεις σχετικά με τους ειδικούς όρους λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Γ. Τετραψήφιο 1520:

Το 1520 δέχτηκε συνολικά εκατόν εβδομήντα εννιά (179) κλήσεις, που αφορούσαν α) σε ερωτήματα σχετικά με τα μέτρα και β) καταγγελίες για μη τήρηση των μέτρων, οι οποίες διαβιβάστηκαν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Δ. Επιχειρησιακός προγραμματισμός:

Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όλη την επικράτεια με βασικό στόχο τη διασφάλιση της εφαρμογής των ειδικών όρων λειτουργίας των επιχειρήσεων και επίκεντρο τις περιοχές υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος.

Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι έλεγχοι με αντικείμενο την εφαρμογή των μέτρων για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων (Μ.Φ.Η) και λοιπές προνοιακές δομές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!