Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Οι ΟΤΑ πρέπει να έχουν ενεργότερη συμμετοχή στο εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

Το σχέδιο της Περιφέρειας για τη στήριξη και επανεκκίνηση της επιχειρηματικότητας στην Αττική στη μετά-covid εποχή ανέπτυξε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, στο 8ο στρατηγικό συνέδριο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με θέμα τις επενδύσεις και την ανάπτυξη.

Ο περιφερειάρχης Αττικής, κατά την ομιλία του, τόνισε ότι -δεδομένων των προκλήσεων που σχετίζονται με την οικονομία και τις επιπτώσεις της πανδημίας σε αυτήν- θα πρέπει οι περιφέρειες και οι δήμοι να αποτελέσουν τους μοχλούς ανάπτυξης της οικονομίας.

«Περιφέρειες και δήμοι πρέπει και μπορούν να παίξουν έναν ευρύτερο ρόλο με ενεργή συμμετοχή στον σχεδιασμό, την εφαρμογή και τη διακυβέρνηση των εθνικών σχεδίων ανάκαμψης και ανθεκτικότητας, έτσι ώστε να αποσοβηθεί ο κίνδυνος πολλές περιοχές να μείνουν πίσω», σημείωσε.

Ο Γ. Πατούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο πρόγραμμα υποστήριξης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής, επισημαίνοντας ότι έχουν επωφεληθεί από αυτό 9.600 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Το πρόγραμμα υποστήριξης έχει χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΠΕΠ Αττικής, ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, έχουν διατεθεί 8 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των δεξιοτήτων τουλάχιστον 6.000 υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα, επίσης μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής (ΠΕΠ) για την περίοδο 2014-2020. Ακόμη, μίλησε για τις χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων στον τουριστικό κλάδο.

«Η Περιφέρεια Αττικής, ακολουθώντας τις τάσεις άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών περιφερειών, ήδη έχει θέσει στο επίκεντρο του στρατηγικού σχεδιασμού της τη μετάβαση σε μία μορφή κυκλικής οικονομίας», υπογράμμισε και συμπλήρωσε πως σχεδιάζει και υλοποιεί συγκεκριμένες παρεμβάσεις που αφορούν στην αλλαγή του τρόπου διαχείρισης των απορριμμάτων.

«Η Περιφέρεια έχει δημιουργήσει έναν οδικό χάρτη για την ενίσχυση της ανακύκλωσης γενικά και τη μετάβαση σε μία κυκλική οικονομία», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!