Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΕΕΑ Τα προβλήματα που απασχολούν τις ΜΜΕ τέθηκαν στον γενικό γραμματέα Εμπορίου

Το ενεργειακό κόστος, η δημιουργία συνθηκών αθέμιτου ανταγωνισμού προς όφελος μεγάλων επιχειρήσεων, οι φόροι στα καύσιμα, η οικονομική ενίσχυση από την πολιτεία την περίοδο της πανδημίας και η άμεση ανάγκη αντιμετώπισης των συσσωρευμένων «κορονοχρεών» ήταν τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν στον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλου στην τηλεδιάσκεψη που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών με τη συμμετοχή εκπροσώπων της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας της Αττικής.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σημείωσε ότι, από τη συγκεκριμένη γραμματεία ξεκινούν και περνούν πολλά ζητήματα που αφορούν στους εμπόρους και τους επαγγελματίες.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των συμμετεχόντων για τη στήριξη που παρέχει το επιμελητήριο, τόσο μέσω οικονομικής ενίσχυσης ύψους 1.000 ευρώ για το 2022 όσο και μέσω της προσφοράς εξοπλισμού γραφείου ώστε να μπορούν να υποστηρίξουν αποδοτικότερα τα μέλη τους.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της διοικητικής επιτροπής του επιμελητηρίου Γιώργος Καββαθάς αναφέρθηκε στην πολυεπίπεδη συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης καθώς και στις δράσεις του επιμελητηρίου προς όφελος των μελών του.

Ο αντιπρόεδρος Νίκος Γρέντζελος αναφέρθηκε στη δωρεάν δημιουργία site και e-shop από το επιμελητήριο για τα μέλη του, αλλά και στη δυνατότητα συνεργασίας με την γενική γραμματεία ώστε να υπάρχει διαβούλευση πριν ολοκληρωθούν τα νέα νομοσχέδια που προετοιμάζονται για τον Καταναλωτή.

Ο αντιπρόεδρος Νίκος Κογιουμτσής αναφέρθηκε ειδικά στο θέμα των τουριστικών καταστημάτων. Για το ζήτημα αυτό ο γενικός γραμματέας επανέλαβε ότι αναμένονται οι αποφάσεις του υπουργείου Τουρισμού.

Ο γενικός γραμματέας του επιμελητηρίου Δημήτρης Γαβαλάκης τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας των μερών προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις του μέλλοντος και η προσαρμογή των μικρών επιχειρήσεων στις απαιτήσεις της νέας εποχής.

Ο Οικονομικός Επόπτης, Παναγιώτης Παντελής έθεσε στον κ. Αναγνωστόπουλο μία σειρά από θέματα που άπτονται έμμεσα και άμεσα των αρμοδιοτήτων του και αφορούν μεταξύ άλλων τον ΦΠΑ και τις Επιστρεπτέες Προκαταβολές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!