Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

ΟΑΕΔ - ΕΕΑ Συνεργασία για την καλύτερη στήριξη επιχειρήσεων και ανέργων

Στενότερη συνεργασία από τον ΟΑΕΔ ζητάει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών για την περαιτέρω βελτίωση των όρων ένταξης στα προγράμματα από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δοκιμάζονται εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του ΟΑΕΔ Σπύρο Πρωτοψάλτη, στα γραφεία του οργανισμού, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Κατά τη διάρκειά της, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, παρουσιάσθηκαν αναλυτικά στον κ. Χατζηθεοδοσίου τα τρέχοντα αλλά και τα επικείμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ που ενδιαφέρουν τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου διατύπωσε τις προτάσεις του για τη βέλτιστη αξιοποίηση των προγραμμάτων και ζήτησε στενότερη συνεργασία για την περαιτέρω βελτίωση των όρων ένταξης σε αυτά από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που έχουν υποστεί ανυπολόγιστη ζημιά λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται, για το πρόγραμμα της Δεύτερης Επιχειρηματικής Ευκαιρίας, έγινε αποδεκτή από τον διοικητή του ΟΑΕΔ η πρόταση-παρέμβαση του προέδρου για ένταξη των επαγγελματιών που επλήγησαν κατά τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού, επεκτείνοντας το όριο ένταξης σε όσους είχαν στο παρελθόν επιχειρηματική δραστηριότητα και την έχουν διακόψει έως και 31/08/2020 (το προηγούμενο όριο ένταξης ήταν 06/08/2018).

Επίσης ο κ. Χατζηθεοδοσίου διατύπωσε την πρόταση για δημιουργία από κοινού προγράμματος τηλεκατάρτισης δεξιοτήτων προς εργαζομένους σχετικά με το ηλεκτρονικό εμπόριο, το digital marketing και τη ψηφιακή προσαρμογή επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, στο πλαίσιο της μεγάλης επικείμενης δράσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με τη δημιουργία δωρεάν e-shops και sites για τα μέλη του.

Μία άλλη πρόταση του κ. Χατζηθεοδοσίου αφορά στην τροποποίηση ορισμένων όρων των προγραμμάτων ΛΑΕΚ ώστε να επιτυγχάνεται η βέλτιστη αξιοποίηση και απορρόφηση των διατεθειμένων πόρων πάνω στις πραγματικές ανάγκες προσαρμογής των εργαζομένων στο συνεχώς μεταβαλλόμενο τεχνολογικό και επιχειρηματικό περιβάλλον.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει ενημέρωση μέσω της ιστοσελίδας του επιμελητηρίου www.eea.gr για προγράμματα του οργανισμού που απευθύνονται σε επιχειρήσεις, επαγγελματίες και ανέργους και ήδη έχει αναρτηθεί σχετικό ενημερωτικό banner.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!