Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Διαβούλευση με τους προέδρους των ΕΕΑ και ΕΕΠ, ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027

«Στην προσπάθεια στήριξης και ανάταξης της επιχειρηματικότητας στην Αττική, τα επιμελητήρια είναι στρατηγικοί εταίροι και συνοδοιπόροι μας», τόνισε ο περιφερειάρχης Αττικής, Γ. Πατούλης, στους προέδρους των επαγγελματικών επιμελητηρίων Αθήνας Πειραιά, κατά τη συνάντησή τους για τη δρομολόγηση δράσεων στήριξης του επιχειρείν, ενόψει του νέου ΠΕΠ Αττικής 2021-2027.

Με την ολοκλήρωση της αναλυτικής παρουσίασης των δράσεων, ζητήθηκε από τους προέδρους να υποβάλλουν στην σχετική πλατφόρμα τις προτάσεις τους, με στόχο την επεξεργασία και εξειδίκευση τους για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας των δράσεων.

Οι προβλεπόμενες δράσεις στο νέο ΠΕΠ εστιάζουν σε θεματικούς άξονες σχετικά με:

  • Την ενίσχυση της έρευνας και της καινοτομίας
  • Την προσαρμογή των επιχειρήσεων στη νέα εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού
  • Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και εξωστρέφειας των επιχειρήσεων
  • Την ανάπτυξη των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού
  • Την ψηφιακή κατάρτιση και ψηφιακό εγγραματισμό πολιτών
  • Την άμβλυνση των επιπτώσεων από την πανδημία

Ο περιφερειάρχης, αναφερόμενος στην αναγκαιότητα τόνωσης της αναπτυξιακής δυναμικής της Αττικής, επισήμανε ότι έχουμε περάσει σε μία νέα εποχή που «τρέχει» και απαιτείται η παροχή κινήτρων και εργαλείων για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και την προσαρμογή της στη νέα εποχή.

Υπογράμμισε ότι η στήριξη της επιχειρηματικότητας αποτελεί προτεραιότητα για την περιφέρεια. Στο επίκεντρο των πολιτικών που δρομολογεί, όπως είπε, είναι η οριστική διευθέτηση του ζητήματος της διαχείρισης των απορριμμάτων, η ενίσχυση της κυκλικής οικονομίας και του θεματικού τουρισμού, αλλά και η επιτάχυνση υλοποίησης εμβληματικών υποδομών και έργων.

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι εστίασαν στην ανάγκη να δοθεί έμφαση σε ζητήματα ψηφιακής σύγκλισης, εκπαίδευσης των επιχειρηματιών στα δεδομένα της νέας εποχής, τόνωση του brand name της Αττικής στα εξαγώγιμα προϊόντα, ενίσχυση της εξειδίκευσης των εργαζομένων, αλλά και δημιουργίας Παρατηρητηρίου Επιχειρηματικότητας και Αγοράς Εργασίας, δράση που ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Πατούλης, δρομολογεί η περιφέρεια μέσω του Αναπτυξιακού της Οργανισμού.

Τέλος, στη συνάντηση συμμετείχαν οι πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ι. Χατζηθεοδοσίου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Π. Ραβάνης, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Β. Κορκίδης, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Βουτσινάς, ο αντιπρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γ. Παπαμανώλης-Ντόζας, ο εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας, Ι. Σελίμης και ο προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της περιφέρειας, Δ. Δρόσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!