Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Από την Τρίτη 15 Ιουνίου έως τις 25 Ιουνίου η υποβολή μονομερών δηλώσεων των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον τουρισμό

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Ανακοίνωση τύπου

14 Ιουνίου 2021

Από την Τρίτη 15 Ιουνίου έως τις 25 Ιουνίου η υποβολή μονομερών δηλώσεων των εργαζομένων με δικαίωμα επαναπρόσληψης στον τουρισμό

Για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο

Από το Γραφείο Τύπου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Από την Τρίτη  15/6/2021 και έως την Παρασκευή 25/6/2021 το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα είναι διαθέσιμο για υποβολή μονομερών υπεύθυνων  δηλώσεων από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης -σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και σε συνδυασμό με τους όρους κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας που είναι σε ισχύ- σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων ως οδηγοί, για τη χορήγηση αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον μήνα Μάιο.

Ειδικότερα, δικαίωμα να υποβάλουν μονομερή δήλωση έχουν οι εξής:

  • Εργαζόμενοι  με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις - εργοδότες που δεν επαναλειτούργησαν κατά τον Μάιο 2021: Σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλο το μήνα.
  • Εργαζόμενοι  με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε  επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναλειτούργησαν αλλά που δεν επαναπροσλήφθηκαν κατά τον μήνα Μάιο 2021: Και σε αυτήν την περίπτωση υποβάλλεται μονομερής υπεύθυνη δήλωση από τον εργαζόμενο, για όλον το μήνα Μάιο.
  • Εργαζόμενοι  με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε  επιχειρήσεις- εργοδότες που επαναπροσλήφθηκαν εντός του Μαΐου, υποβάλλουν  υπεύθυνη  δήλωση για το χρονικό διάστημα από 01/05/2021 μέχρι την ημερομηνία επαναπρόσληψής  τους.

Η αποζημίωση αφορά είτε για όλο τον μήνα Μάιο είτε για το χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως την ημερομηνία επαναπρόσληψής τους εντός Μαΐου 2021.  

Αν η δήλωση αφορά όλο τον μήνα Μάιο, το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!