Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών Για την υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων έως τις 27 Αυγούστου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

Δελτίο Τύπου

Για την υποβολή των Φορολογικών Δηλώσεων έως τις 27 Αυγούστου

Το Υπουργείο Οικονομικών με τροπολογία του ανακοίνωσε ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων νομικών και φυσικών προσώπων την 27η Αυγούστου του 2021 παράλληλα με μια σειρά από δήθεν μέτρα διευκόλυνσης για την στήριξη, όπως υποστηρίζει, της κοινωνίας και της οικονομίας.

Το Υπουργείο δοκιμάζει -την από καιρό εξαντλημένη- υπομονή των εργαζομένων του κλάδου μας και μας δημιουργεί ακόμα περισσότερη αγανάκτηση!

Σε μια χρονιά με πρωτόγνωρες για όλους καταστάσεις, που έτσι κι αλλιώς ο όγκος της εργασίας μας έχει πολλαπλασιαστεί, η κυβέρνηση έχει μεταφέρει στην πλάτη των λογιστών ατελείωτα βάρη (από βεβαιώσεις μετακίνησης… μέχρι selftest), συνεχίζει να επιμένει στην άμεση εφαρμογή των mydata και τώρα καταδικάζει ολόκληρο τον κλάδο να μην πάει ούτε λίγες μέρες διακοπές μετά από αδιάκοπη και εντατική εργασία τόσων μηνών.

Όσο για τα μέτρα στήριξης της τροπολογίας… μόνο ως αστείο μπορούν να εκληφθούν. (πχ ελάχιστη έκπτωση του 3% την ίδια στιγμή που πχ ο ΕΝΦΙΑ συνεχίζει να υφίσταται). Παρόλη την κατάσταση που επικρατεί, συνεχίζεται απαρέγκλιτα η φορολογική πολιτική που «ξεζουμίζει» τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, προς όφελος των μεγάλων ομίλων που φορο-απαλλάσσονται με δεκάδες τρόπους.

Όλα αυτά στην σκιά του εργασιακού νομοσχεδίου που φέρνει «τις ανατροπές του αιώνα» και προβλέπει συνεχόμενη 10ωρη εργασία χωρίς υπερωριακή προσαύξηση και πολλά ακόμα. Σήμερα που θεωρητικά είναι κατοχυρωμένο το οχτάωρο, η μεγάλη πλειοψηφία του κλάδου εργάζεται πολύ παραπάνω. Τι έχει άραγε να συμβεί όταν νομιμοποιηθεί το δεκάωρο; 
Απαιτούμε:

  • Την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων έως τις 30 Σεπτεμβρίου τουλάχιστον
  • Το έγκαιρο άνοιγμα της πλατφόρμας υποβολής φορολογικών δηλώσεων
  • Αναστολή εφαρμογής των MYDATA. Πιλοτική εφαρμογή μετά το πέρας της πανδημίας και μόνο για τα έσοδα. Απλοποίηση της διαδικασία για μικρές επιχειρήσεις.
  • Να σταματήσει άμεσα το Υπουργείο να ανακοινώνει καταληκτικές ημερομηνίες σε αργίες (πχ βεβαιώσεις μετακινήσεις που λήγουν τη Μ. Παρασκευή)
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

21/04/2021

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!