Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Ελληνική Παραγωγή Συζήτηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση για το ρόλο της μεταποιητικής βιομηχανίας στην ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας

Ο ρόλος της μεταποιητικής βιομηχανίας στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας και τα σχετικά εργαλεία στήριξης συζητήθηκαν σε διαδικτυακή συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ν. Παπαθανάση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, της «Ελληνική Παραγωγή - Συμβούλιο Βιομηχανιών για την Ανάπτυξη».

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Παραγωγής, Μιχάλης Στασινόπουλος, αναφέρθηκε στη μεγάλη ανθεκτικότητα που επέδειξε η ελληνική μεταποίηση στην πανδημική κρίση, όπως και στην προηγούμενη δεκαετή κρίση.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΑΕΠ του τελευταίου τρίμηνου του 2020, οι εξαγωγές αγαθών εμφάνισαν σημαντική αύξηση κατά 13,6%, ενώ το σύνολο των εξαγωγών υποχώρησε κατά 13,4% αποκλειστικά λόγω της μείωσης των εξαγωγών υπηρεσιών (κυρίως του τουρισμού).

«Η μεταποιητική βιομηχανία μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο για μια ανάκαμψη στέρεη, ισχυρή και το κυριότερο, διατηρήσιμη, με ποιοτικές θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Στασινόπουλος.

Ο κ. Παπαθανάσης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει τη σημασία και το ρόλο της βιομηχανίας για τη δημιουργία ενός νέου παραγωγικού μοντέλου. Ενημέρωσε τα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Παραγωγής για το ευρύτερο σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας με έμφαση στα θέματα εργαλείων στήριξης των επενδύσεων και στον Αναπτυξιακό Νόμο (4399/2016).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!