Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Φορολογία εισοδήματος

Βεβαιώσεις αποδοχών Τροποποίηση της Α. 1035/2021 σχετικά με την υποβολή του ετήσιου αρχείου για εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα

Με την απόφαση Α. 1052/2021 τροποποιήθηκε η απόφαση Α. 1035/2021 αναφορικά με τις βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα για το φορολογικό 2020.

Ειδικότερα, με την τροποποίηση της αρχικής απόφασης μεταβάλλεται η υποχρέωση υποβολής σε σχέση με τα στοιχεία εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα.

Συγκεκριμένα, για το φορολογικό έτος 2020, υποχρέωση υποβολής στοιχείων εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα με ετήσιο αρχείο υφίσταται για τους:

i. καταβάλλοντες αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που δεν είναι υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με αναλυτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση Α.1101/2019,

ii. καταβάλλοντες αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που υποβάλλουν προσωρινή δήλωση απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με συγκεντρωτικές εγγραφές σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση Α.1101/2019,

iii. καταβάλλοντες αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα για τις οποίες εκ του νόμου δεν προκύπτει φόρος ή τέλος χαρτοσήμου προς απόδοση και οι οποίες δεν υποβλήθηκαν, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση Α.1101/2019.

Οι λοιποί υπόχρεοι σε υποβολή προσωρινής δήλωσης απόδοσης παρακρατούμενου φόρου με αναλυτικές εγγραφές, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση Α.1101/2019, όπως ισχύει, δεν υποβάλλουν ετήσιο αρχείο.

Αμοιβές από επιχειρηματική δραστηριότητα που, για το μήνα απόκτησής τους, υποχρεωτικά έπρεπε να υποβληθούν σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση Α.1101/2019, και δεν υποβλήθηκαν, υποβάλλονται μόνο με δήλωση (αρχική ή τροποποιητική) για το μήνα αυτό.

Διαβάστε αναλυτικά:

  • την απόφαση Α. 1052/2021 και
  • την απόφαση Α.1035/2021 κωδικοποιημένη όπως ισχύει
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!