Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

ΕΣΠΑ Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων

ΕΣΠΑ

25 Φεβρουαρίου 2021

Ανακοίνωση

Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων

Παροχή προγραμμάτων κατάρτισης οριζόντιων και εξειδικευμένων δεξιοτήτων και πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στους ωφελούμενους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών (ΚΚΠΠ)/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων.

Απευθύνεται σε εγγεγραμμένους ανέργους στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών (να μην έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος ηλικίας) οι οποίοι έχουν ολοκληρώσει υποχρεωτική εκπαίδευση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ν. 309/1976 και το ΠΔ 739/1980, έως τριτοβάθμια, για την προώθηση τους στην απασχόληση, στο πλαίσιο προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα.

Η Δράση περιλαμβάνει:

  • Τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για 8 μήνες σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης – ΥΠΥΤ)
  • Πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης 150 ωρών το οποίο θα οδηγεί στην πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων που θα αποκτηθούν στο πλαίσιο του προγράμματος κατάρτισης Η συμμετοχή στην κατάρτιση είναι υποχρεωτική. Η κατάρτιση θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της επιταγής κατάρτισης (Training Voucher) σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, τα οποία θα έχουν ρόλο Παρόχου Κατάρτισης.

Η πιστοποίηση πραγματοποιείται μέσω εξετάσεων τις οποίες θα διενεργούν Φορείς Πιστοποίησης που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα ή/ και διεθνώς και οι οποίοι είτε είναι διαπιστευμένοι σύμφωνα με το Πρότυπο ISO/IEC 17024 είτε είναι πιστοποιημένοι από τον ΕΟΠΠΕΠ να χορηγούν πιστοποιητικά για τις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Τα αντικείμενα της θεωρητικής κατάρτισης δύναται να αφορούν οριζόντιες δεξιότητες (ενδεικτικά Οργάνωση και λειτουργία Δημόσιων Υπηρεσιών, Οργανισμών & Επιχειρήσεων, Πρόληψη φυσικών καταστροφών, Πρώτες Βοήθειες, Βασικές δεξιότητες χρήσης Η/Υ, Γεωγραφικά συστήματα πληροφοριών, Διαχείριση φυσικού και ηλεκτρονικού αρχείου αλληλογραφίας, Διαχείριση εγγράφων και αλληλογραφίας) και εξειδικευμένες δεξιότητες όπως: Εργασίες καθαρισμού, Δεξιότητες φροντίδας τρίτης ηλικίας, Υπηρεσίες διαμόρφωσης/ συντήρησης πρασίνου, Τεχνικές δενδροκομίας, Τεχνικές δασικής παραγωγής).

Η περίοδος υποβολής είναι από 9/2/2021 έως 31/5/2021.

Αναπόσπαστο στοιχείο της πρότασης αποτελούν τα παρακάτω δικαιολογητικά/έγγραφα, τα οποία συνοδεύουν το Τεχνικό Δελτίο Πράξης:

  • Τεχνικό Δελτίο Πράξης
  • Στοιχεία που τεκμηριώνουν την αρμοδιότητα του δικαιούχου
  • Προγραμματική σύμβαση: Εφόσον απαιτείται
  • Κανονιστικό πλαίσιο ορισμού του φορέα λειτουργίας και συντήρησης της πράξης
  • Σχέδιο Απόφασης εκτέλεσης με ίδια μέσα: Εφόσον απαιτείται
  • Διοικητική Ικανότητα / Οργανωτική Δομή και Διαδικασίες
  • Διοικητική Ικανότητα / Διαδικασίες διαχείρισης και υλοποίησης έργων
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Ομάδα Έργου & Υλοποίηση συναφών Έργων
  • Επιχειρησιακή ικανότητα / Εμπειρία στην υλοποίηση συναφών έργων
  • Λοιπά έγγραφα:
    • Ισχύον θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης της πράξηςΥπεύθυνη
    • Δήλωση για το καθεστώς ΦΠΑ τυχόν συμπραττόντων φορέων του δικαιούχου
    • Μισθολογικές καταστάσεις τυχόν συμπραττόντων φορέων του δικαιούχου, του τελευταίου έτους, σφραγισμένες και υπογεγραμμένες από το λογιστήριο (με τις οποίες υπολογίζεται το τελευταίο τεκμηριωμένο ετήσιο μικτό κόστος απασχόλησης στους συμπράττοντες φορείς που μετέχουν στην πράξη με τακτικό προσωπικό). Το παρόν αφορά μόνο για το προσωπικό που συμμετέχει στην πράξη.

Τα συνοδευτικά δικαιολογητικά/ έγγραφα, υποβάλλονται σε μορφή αρχείου τύπου pdf, ως συνημμένα στο ΤΔΠ. Η ανάλυση για τον υπολογισμό των καθαρών εσόδων υποβάλλεται σε μορφή αρχείου Excel.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!