Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Αποφάσεις - Εγκύκλιοι

ΔΙΔΑΔ/Φ.69/131 /οικ.19907/2020 Απαγόρευση κυκλοφορίας - Δημόσιο: Βεβαίωση κίνησης. Γενικές οδηγίες

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ
ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗΣ 
ΕΥΘΥΝΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
Ταχ. Δ/νση: Βασ. Σοφίας 15
Τ.Κ. 106 74 Αθήνα
Τηλέφωνο:213 1313337,- 3340, 
-3378, -3403, -3215, -3212, 
-3373, -3315, -3394
Email: hrm@ypes.gov.gr
Για τους υπαλλήλους των Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού:
Τηλέφωνο:213 1364382 (για μόνιμο προσωπικό),
2131364323 (για προσωπικό ιδιωτικού δικαίου),
2131364-029, -030
Email: info@ypes.gr

Α.Δ.Α.: 66Κ046ΜΤΛ6-ΤΙ9

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ

Αθήνα, 23/10/2020

Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.69/131 /οικ.19907

ΠΡΟΣ :
Όπως πίνακας αποδεκτών
Με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

ΘΕΜΑ: Μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού 

Σχετ.: i) η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/112/οικ.8632/2-4-2020 (ΑΔΑ: ΩΗ5446ΜΤΛ6-ΟΩΧ) εγκύκλιος 

ii) η αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 69/129/18771/13-10-2020 (ΑΔΑ: 9ΠΨΤ46ΜΤΛ6-ΧΞΤ) εγκύκλιος

Συνεπεία των επιδημιολογικών δεδομένων, όπως αυτά διαμορφώνονται και εξελίσσονται, και βάσει των προβλεπόμενων ρυθμίσεων προς αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, σε συνέχεια της (ii) σχετικής εγκυκλίου, με την οποία δόθηκαν οδηγίες για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών στο πλαίσιο εφαρμογής των προβλεπόμενων ρυθμίσεων για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών με βάση τα τέσσερα (4) επίπεδα προληπτικών μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, σας γνωρίζουμε τα εξής: 

Α. ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΗΣ 

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις σχετικά με τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας των πολιτών κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ. στις περιφερειακές ενότητες που με βάσει τον ισχύοντα υγειονομικό χάρτη βρίσκονται στο υψηλό και πολύ υψηλό επιδημιολογικό επίπεδο και την προβλεπόμενη εξαίρεση σχετικά με τη μετάβαση από και προς την εργασία κατά τις ανωτέρω ώρες, καλούνται οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού για τις κατεπείγουσες κάτωθι ενέργειες: 

Οι αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού ή το αρμόδιο όργανο με βάση το ωράριο λειτουργίας κάθε δημόσιας υπηρεσίας και ειδικότερα βάσει του ωραρίου εργασίας των υπαλλήλων, καλούνται να χορηγήσουν αμελλητί στο προσωπικό που προσέρχεται για αυτοπρόσωπη παροχή εργασίας σε χρονικό διάστημα που συμπίπτει κατά την προσέλευσή τους ή κατά την αποχώρησή τους με το ωράριο απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά τις ώρες 12:30 π.μ. έως 5:00 π.μ., βεβαίωση κίνησης. 

Υπενθυμίζεται ότι οδηγίες για την έκδοση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης έχουν δοθεί αναλυτικά στην ως άνω (i) σχετική εγκύκλιο. Ειδικότερα, υπενθυμίζεται ότι η ως άνω Βεβαίωση Κίνησης, μπορεί να εκδοθεί μέσω της εφαρμογής του Μητρώου Ανθρώπινου Δυναμικού Ελληνικού Δημοσίου, στην οποία έχει προστεθεί η λειτουργικότητα “Βεβαιώσεις Κίνησης”. Στην εκτύπωση της Βεβαίωσης Κίνησης τίθεται στρογγυλή σφραγίδα και τότε θεωρείται έγκυρη. 

Σημειώνεται ότι σε περίπτωση αδυναμίας έκδοσης βεβαίωσης μέσω του συστήματος της απογραφής, είναι δυνατή η έκδοση της σχετικής βεβαίωσης αξιοποιώντας την προτυποποιημένη φόρμα Βεβαίωσης Κίνησης που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρούσας εγκυκλίου προς διευκόλυνση των αρμοδίων υπηρεσιών προσωπικού. Στην περίπτωση αυτή η ως άνω βεβαίωση χορηγείται στον ενδιαφερόμενο υπάλληλο με πρωτότυπη υπογραφή του αρμοδίου οργάνου (προϊστάμενος αρμόδιας υπηρεσίας προσωπικού ή του αρμόδιου κατά τόπο οργάνου) και με στρογγυλή σφραγίδα. 

Ο μετακινούμενος υπάλληλος οφείλει να φέρει υποχρεωτικά μαζί του την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο, καθώς και τη βεβαίωση κίνησης, σε έντυπη ή σε ηλεκτρονική μορφή. 

Β. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ 

1. Οι αποδέκτες της παρούσας εγκυκλίου παρακαλούνται να την κοινοποιήσουν, με κάθε πρόσφορο τρόπο, στους υπαλλήλους και σε όλους τους φορείς που υπάγονται ή εποπτεύονται από αυτούς καθώς στα αρμόδια όργανα ελέγχου. 

2. Για θέματα του προσωπικού και των Υπηρεσιών του Δημοσίου παρακαλείσθε για την κατά προτεραιότητα αποστολή τυχόν ερωτημάτων στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: hrm@ypes.gov.gr και ειδικά για ερωτήματα που αφορούν υπαλλήλους Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού στο info@ypes.gr προς αμεσότερη ανταπόκριση. 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι ενδιαφερόμενοι θα απευθύνονται αποκλειστικά στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις και στην Δ/νση Προσωπικού Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών στους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς που αναγράφονται στις πληροφορίες της εγκυκλίου. 

3. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί κεντρικά στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών, www.ypes.gr, καθώς και στη διαδρομή «Ανθρώπινο Δυναμικό Δημοσίου Τομέα - Ανθρώπινο Δυναμικό». 

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ

Ακολουθεί το Υπόδειγμα Βεβαίωσης Κίνησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!