Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

myDATA 130.000 παραστατικά στις πρώτες 20 μέρες

Έντονο είναι το ενδιαφέρον επιχειρήσεων και λογιστών για την πλατφόρμα myDATA της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Όπως αποκάλυψε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, στο 7o Taxation Law Forum, «Ήδη, στις πρώτες είκοσι ημέρες λειτουργίας της πλατφόρμας, στη φάση της προαιρετικής και πιλοτικής λειτουργίας, έχουμε λάβει 130.000 παραστατικά, από περισσότερους από 1.000 λογιστές και επιχειρήσεις».

Απευθυνόμενος στις επιχειρήσεις, είπε ότι «Όποιος από εσάς έχει ατομική ή κάθε είδους επιχείρηση, μπορεί πλέον να κάνει χρήση των υπηρεσιών του myDATA, οι οποίες θα γίνουν υποχρεωτικές από τον καινούριο χρόνο.

Με το myDATA ενισχύουμε τη διαφάνεια, βοηθάμε την αγορά να μειώσει τα διαχειριστικά της κόστη, να έχει καλύτερη εικόνα των συναλλαγών της και περιορίζουμε δραστικά την πληγή των πλαστών τιμολογίων.

Με το myDATA, η φορολογική διοίκηση θα έχει επίσης καλύτερη εικόνα των συναλλαγών, που πραγματοποιούνται καθημερινά στην αγορά, ώστε και να ανταποκρίνεται αμεσότερα στα αιτήματα κάθε επιχείρησης, αλλά και να αναπτύσσει ακόμα καλύτερα και αποτελεσματικότερα τα intelligence εργαλεία της για risk analysis.

Μόλις ενεργοποιηθεί και ο τρίτος πυλώνας του myDATA, δηλαδή η διασύνδεση των ταμειακών με το myTAXISNet, θα είμαστε σε θέση να ελέγχουμε ακόμα αποτελεσματικότερα την αγορά, προστατεύοντας τα συμφέροντα των φορολογουμένων και τον υγιή ανταγωνισμό».

Σε ό,τι αφορά τις ψηφιακές υπηρεσίες της ΑΑΔΕ, ο κ. Πιτσιλής είπε ότι, μέσω της πλατφόρμας, myBusiness Support, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα πάνω από ένα εκατομμύριο πληρωμές, συνολικού ύψους 3,234 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!