Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Πατούλης Ενημέρωση του Ε.Σ.Α. για το πρόγραμμα ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, ύψους 200 εκατ. ευρώ

Οι πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που έχουν υποστεί ζημιά λόγω της πανδημίας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, με τον πρόεδρο Σ. Καφούνη και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Ο Γ. Πατούλης ενημέρωσε το προεδρείο για το νέο πρόγραμμα, ύψους 200.000.000 ευρώ, που υλοποιεί η περιφέρεια αξιοποιώντας πόρους του ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2014-2020), για να χορηγήσει κεφάλαιο κίνησης σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις της Αττικής, που επλήγησαν λόγω covid.

Το ύψος της ενίσχυσης για κάθε δικαιούχο θα είναι από 5.000-50.000 ευρώ και η περίοδος υποβολής των αιτήσεων θα είναι από τις 12/10/2020 έως και την 6/11/2020..

Επιπλέον, ο κ. Πατούλης ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου ότι θα δοθεί έμφαση στην τουριστική προβολή της Αττικής, ενώ θα αναβαθμιστεί το κέντρο της πόλης με συγκεκριμένα έργα και παρεμβάσεις.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκε στο ζοφερό οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και πρότεινε τη δημιουργία ειδικού προγράμματος στήριξης των καταστημάτων του κέντρου που έχουν πληγεί σε σημαντικό βαθμό λόγω έλλειψης τουριστικών ροών και απροθυμίας των καταναλωτών να χρησιμοποιήσουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Γ. Δημόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Ν. Κογιουμτσής, ο ΓΓΑ Τσαγγάρης, ο διευθυντής, Σ. Αντωνίου, το μέλος του ΔΣ, Γ. Μιχαλόπουλος και η επιστημονική συνεργάτιδα του αντιπεριφερειάρχη, Ν. Γαλή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!