Εκσυγχρονίστε και αναβαθμίστε τη ψηφιακή υποδομή του λογιστικού σας γραφείου!

Μάθετε περισσότερα

Ο φορολογικός σας σύμβουλος! Αποκτήστε πρόσβαση στη γνώση από €8,33/ μήνα.

Μάθετε περισσότερα

Οικονομικές Ειδήσεις

Γερμανία Οι εργαζόμενοι στο πλαίσιο του προγράμματος μερικής απασχόλησης μειώθηκαν στα 3,7 εκατομμύρια τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo

O αριθμός των εργαζομένων που έχουν ενταχθεί στο γερμανικό κρατικό πρόγραμμα μειωμένων ωρών απασχόλησης μειώθηκε τον Σεπτέμβριο στα 3,7 εκατομμύρια από 4,7 εκατομμύρια τον Αύγουστο, σύμφωνα με το ινστιτούτο Ifo, υποδηλώνοντας ότι η οικονομία της χώρας ανακάμπτει.

Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μία κρατική βοήθεια που επιτρέπει στους εργοδότες να αποφασίζουν λιγότερες ώρες εργασίας για τους εργαζόμενούς τους κατά τη διάρκεια οικονομικών υφέσεων, ώστε να διατηρούνται οι θέσεις εργασίας τους.

Η χρήση του μέτρου έχει στόχο να αποτρέψει ότι σοκ, όπως αυτό της κρίσης του κορωνοϊού, θα οδηγεί σε μαζική ανεργία.

Το Ifo ανακοίνωσε ότι το 21% του εργατικού δυναμικού στον μεταποιητικό τομέα παραμένει στο πρόγραμμα έναντι 12% του δυναμικού στον τομέα των υπηρεσιών, ενώ μόλις το 1% των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα εργάζονται με μειωμένο ωράριο.

Το Ifo σημείωσε ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε δικούς του υπολογισμούς και εκτιμήσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν θέλετε να συμπληρώνετε το κείμενο αυτό σε κάθε αναζήτηση σας; Αρκεί απλά να γραφτείτε δωρεάν στο Forin.gr πατώντας εδώ ή να συνδεθείτε με τον λογαριασμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!