Εργατικά - Ασφαλιστικά

ΕΒΕΑ Στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων λόγω των υγειονομικών μέτρων ζήτησε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κ. Μίχαλος

Την ανάγκη λήψης εμπροσθοβαρών μέτρων για την στήριξη του ελληνικού τουρισμού επεσήμανε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, μιλώντας στην διαρκή επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου, που συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι για την επεξεργασία του σχεδίου νόμου του υπουργείου Τουρισμού με τίτλο «Ειδικές μορφές τουρισμού και διατάξεις για την τουριστική ανάπτυξη».

Ο κ. Μίχαλος, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του επιμελητηρίου, ανέφερε ότι με το νομοσχέδιο δίνονται πράγματι κίνητρα για επενδύσεις σε ξενοδοχεία και μαρίνες, ενώ εκδίδονται και ειδικά πρωτόκολλα για τα τουριστικά καταλύματα λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι οι επιχειρήσεις οφείλουν να σεβαστούν τα υγειονομικά αυτά πρωτόκολλα, αλλά μέριμνα της Πολιτείας θα είναι να προωθήσει δέσμη μέτρων για την αύξηση του κόστους λειτουργίας των τουριστικών καταλυμάτων που θα επιφέρουν τα πρωτόκολλα αυτά, αλλά και γενικότερα για τη βλάβη που σίγουρα θα υποστούν οι επιχειρήσεις της τουριστικής βιομηχανίας λόγω της πανδημίας.

Εστιάζοντας στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της υγειονομικής κρίσης, ο κ. Μίχαλος επανέφερε τις προτάσεις των επιμελητηρίων για προγράμματα επιδότησης διακοπών για τους Έλληνες πολίτες, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα για την επιχορήγηση των μισθών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις που θα κληθούν να λειτουργήσουν εκ νέου.

Πρότεινε ακόμη, να υπάρξει και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στις επιχειρήσεις του τουρισμού, αναδρομικά από την ημέρα που ξέσπασε η πανδημία και για όσο διαρκεί η κρίση.

Στο πλαίσιο της τόνωσης του επενδυτικού περιβάλλοντος, ο κ. Μίχαλος πρότεινε και την αύξηση του ποσοστού προκαταβολής των υφισταμένων επενδυτικών σχεδίων και την ένταξη του πληττόμενου τουριστικού κλάδου στις ειδικές διατάξεις του άρθρου 12 του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/16.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια! Πρόσθεσε το σχόλιο σου τώρα!